טיפול זוגי: מחויבות לבן הזוג
אני
סוף הדרך ?
⌄
הסיפור שלי די ארוך אז אנסה לקצר כמה שאפשר :אני בת 25 נשואה + ילדאני ובעלי ביחד כבר שש שנים , עם עליות וירידות ( לא נפרדנו אף פעם , למרות שהרבה פעמים היינו ממש קרובים )לפני כשנתיים התחתננו והוא מרגיש שהכרחתי אותו להתחתן כי הייתי בהריון - למרות שכבר היינו מאורסים , רק לא קבענו תאריךואז אחרי החתונה הוא נכנס לפניקה איך ניחייה , ממה נתפרנס , איך ניקנה דירה . אני הייתי סטודנטית . אמא שלו עזרה לנו בסכום נכבד וההורים שלי לא יכלו לעזור באותו סכום וגם לא במחצית ממנו . ואז התחיל הלחץ מצידו לבקש מההורים שלי כסף לשכר דירה כל חודש 500 דולר .לי מאז ומתמיד היה קשה לבקש מהם כסף וגם הפעם , והוא לחץ ולחץ .עשיתי מעשה נורא בלי לחשוב עליו יותר מדי וגנבתי מהארנק של אמא שלו 100 דולרכן זה ממש טיפשי זה לא עזר לי הרבה וכמובן שזה התגלההיא ידעה שזאת אני וסיפרה לו . שוחחתי איתה על כך אני חושבת שהיא סלחה אך היא לא תיסלח לי על כל .הבעיה הגדולה יותר זה בעלי שאומר שלא יכול לשכוח וליסלוח ורוצה להיתגרש .כמובן שבנוסף לזה יש את ההורים שלי שהוא כועס עליהם מאוד שלא עזרו בכסף וכל שאר הדברים שנתנו הוא בכלל לא מחשיב אותםויש את המריבות הקטנות שבאו אחרי הלידה - המריבות עם הבעל עם אמא שלווזה כמו שאומרים רק מוסיף שמן למדורהויש את השקרים הקטנים הלבנים שהוא תפס אותי בהם - וכמובן שזה גרר עוד ועוד מריבותואחרי מה שעשיתי הם לא נראים קטניםמה עושים ?אני יודעת שלמרות זאת הוא אוהב אותי אני לא רוצה לפרק את המשפחה ומוכנה לעשות הכל לשפר את המצבהצעתי שנלך לטיפול זוגי אבל הוא אמר שרק אני צריכה טיפול הוא בסדר גמורממתינה לעיצתךתודה
ד"ר אורן חסון
מחוייבות שלו לתהליך שתעברי לבד
⌄
אני יקרה,
התאור שלך הוא של מערכת יחסים מורכבת מאד, ולכן לצערי לא אוכל להגיד לך מה ואיך לעשות, כי מדובר בפרוק לגורמים של תהליך מאד ארוך ומורכב. רצוי לעשות זאת בתהליך של יעוץ זוגי, וזה עניין לתהליך של מספר חודשים.אז בן זוגך אמר שרק את זקוקה לטיפול, כי הוא עצמו "בסדר". זה צריך להטריד אותך פחות. מה שצריך קודם כל זה להכניס גם אותו למחוייבות של התהליך, בין אם הוא מגיע אליו ובין אם לאו. את יכולה לומר לו שאת מוכנה ללכת לטיפול זוגי לבד, אבל שבזמן הזה, כשאת בטיפול, ומנסה "לשפר את הטעון תיקון" אצלך, הוא צריך להיות מחוייב גם כן לתהליך. כלומר, לא לעשות שום מעשה דרסטי שמוליך לפרוק הזוגיות. בתהליך הזה, יועץ זוגי יוכל לסייע לך להכניס גם אותו אל התהליך, אבל אפשר יהיה לעבור תהליך ראוי גם אם הוא לא יגיע. אנא קראי באתר שלי את ההתייחסות לנושא הזה בקישור "יעוץ זוגי".