טיפול זוגי מול ייעוץ זוגי

תאריך פנייה: 05.03.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יוספה
מה ההבדל בין טיפול זוגי ואימון?
05.03.2016 • 17:20

שלום,
רציתי להתייעץ לגבי טיפול זוגי שאני מנסה לברר עבורי ועבור בעלי. יש הרבה סוגי מטפלים וטיפולים זוגיים ואני לא באמת מבינה מה ההבדלים ביניהם. לפי הבנתי, יש כאלו שמציעים שיטת טיפול פסיכולוגי. במקביל יש מטפלים בתחום שהם לא פסיכולוגים אלא יועצים מתחומים שונים. יש כאלה שמתמקדים בתחומים מסוימים, למשל אימון זוגי שמתמקד בהפרעות קשב וריכוז, שזה יכול להיות רלוונטי עבורנו רק אם לא כל הפוקוס הוא בזה ויש התייחסות גם לבעיות מסוגים אחרים.מה ההבדל בעצם בן ייעוץ פסיכולוגי לבין אימון בכל מה שקשור לבעיות בזוגיות. האם יש הבדל בשיטת הטיפול? במשך הטיפול? בציפיות מאיתנו וכו'?אשמח למעט הבהרה בהקשר לפני שאצור קשר עם המטפלים.תודה

ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי, יעוץ או אימון?
07.03.2016 • 20:03

יוספה יקרה,
באתר שלי כתבתי עלההבדל בין טיפול זוגי לייעוץ זוגי. את יותר ממוזמנת לקרוא בקישור הזה.מכאן תוכלי להבין שמה שאני עושה כאן, בפורום הנוכחי, הוא ייעוץ בעניינים זוגיים, בעוד שזוגות שמגיעים אלי עוברים בדרך כלל תהליך טיפולי, המעורב תהליך של שינוי רגשי - תהליך שהוא הכרחי כדי לשנות התנהגות באופן מעמיק יותר, ושיאריך ימים. לעיתים קרובות מדי התהליך הקוגניטיבי לבדו, בודאי כשהוא נעדר הפנמה לאורך זמן, אינו מספיק כדי לעשות זאת.אימון הוא תהליך שמטרתו ליצור מוטיבציה לעשייה מסויימת. יש לו תפקיד עבור צרכים מסויימים של אנשים. אפשר להגדיר את הדחף למוטיבציה הזו כחלק מהטיפול הזוגי, אבל הוא רחוק מלהיות מספיק. הצורך לעבוד על כעסים וחרדות, להתמודד עם אהבה ועם טינה, עם ניגוד עניינים וחששות קיומיים לפעמים (כלכליים, רגשיים ועוד), כנגד חששות מפני תקדימים לעתיד, ועוד ועוד, דורש יותר מאשר דחיפה למוטיבציה לשיפור בלבד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083