טיפול זוגי: מה עושים כשמתרחקים?

תאריך פנייה: 25.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נטלי
נשואה במשבר עמוק-כרגע רואה הכל פסימ
25.01.2012 • 01:43

שלום,
אני נשואה מזה 6 שנים לבעלי, לאורך התקופה חווינו הרבה חוויות (קשות)
מסיבה לא ברורה בעלי לא הצליח להשתלב בעבודה מסודרת ותמיד עבד בעבודות מזדמנות לתקופות קצרות. אני הייתי בעבודה קבועה כך שמצאתי את עצמי כאחראית לפרנסת הבית, בהמשך הדרך בעלי נפל בהקמת עסק כושל ביותר שהקים בלי הרבה מחשבה - נקלענו לחובות מסובכים עם הבנקים וכמעט הגענו לדלתות ההוצל״פ אם לא ההורים שלו שלקחו ׳אחריות׳ על מעשיו בגללו והצילו אותנו בדקה האחרונה.
בנוסף לאמור לעיל, בעקבות בדיקות פוריות שביצענו עקב אי הצלחה בהבאת היריון, מצאנו שיש ליקוי אצלו, דבר שיצריך טיפולי הפרייה חוץ גופית. למרות שמצאנו את הבעיה כבר בהתחלה, התהליך לקח כמה שנים עקב אי רצון שלו ואי חשק בטיפול בבעיה. הוא מטבעו אדם רגוע ואדיש לכל, יחד עם זאת אינו אחראי לפעמים ללו״ז ושורף הרבה זמן בחייו בתירוצים של למה דברים קרו כך וכך...
בהמשך הדרך נולדו לנו שני ילדים וגם שם נתקלתי בריחוק ואי התלהבות בעזרה בטיפול הילדים. אני בעצם מגדלת אותם די לבד. הריחוק בינינו הפך לעצום ואני מגלה בן אדם שלא הכרתי מהעבר, הוא השתנה לחלוטין ב180 מעלות, אם לצורך העניין הייתי כיום רווקה ומכירה בחור עם האופי הזה- זה לא היה נגמר בקושי בדייט אחד ובטח שלא בחברות / נישואין והבאת ילדים לעולם.
עם כל זאת, הוא די מצא את עצמו בעבודה קבועה ונהיה יותר עם ביטחון עצמי מאשר בעבר. הוא כבר לא ׳מתקפל׳ מכל בכי או פגיעה שלי ולכן לא טורח לפייס בשעת הצורך. כלומר, אני מרגישה את השינוי הגדול ושמה לב שאני והילדים לא עומדים בסדרי העדיפויות שלו, וכן, אם בינינו נהיה קצר, הילדים גם סובלים מריחוק ממנו. כולנו ׳נענשים׳
אני יושבת עם עצמי וחושבת, האם יש מקום בכלל לטיפול זוגי?? האם בכלל להיכנס לזה ולנסות? כשאני מדברת איתו על כך הוא מבטל את זה ואינו רציני.
האם להמשיך להתעקש בשביל זה? או שאני צריכה לנסות לזרום איתו? עד כמה אפשר??
מרגישה שהגיעו מים עד נפש!

ד"ר אורן חסון
להרגיש ראויים זה לזה
26.01.2012 • 20:49

נטלי יקרה,
שאלת אם יש מקום לטיפול זוגי. האמת היא שללא ייעוץ זוגי, את יודעת לאן אתם הולכים – אתם בעיקר מתרחקים זה מזו. אנסה לתת לך הסבר אפשרי – דווקא דרך הנסיון להבין אותו – ונראה אם זה יכול לעזור לך לומר לעצמך, אולי יש משהו שאנחנו בכל זאת יכולים לעשות.בן זוגך חווה כשלונות בעבר. אין לי ספק שהתדמית העצמית שלו נפגעה, הן בשל הכישלון המקצועי שלו בעבר, והן משום שהתברר שיש לו בעיית פוריות. הנטייה של גברים היא לקחת דבר כזה קשה, הרבה פעמים דרך התעלמות, דווקא משום שזה מטיל צל, בעיניהם לפחות, על הגבריות שלהם. לא רק זה, הוא גם מודע לכך שכל אלה משפיעים על התדמית שלו בעינייך ובעיני הוריו. אלא שעכשיו הוא בסדר פתאום. יש ילדים והבעיה נפתרה, יש לו משכורת ראוייה וסוף סוף הוא מרגיש שווה. אלא שהוא מודע לכך שאת, ואולי גם הוריו, זוכרים לו גם את הכשלונות שלו מהעבר, ויתכן שהוא מנסה לשקם את התדמית שלו על-ידי התקשחות דווקא.אתם זקוקים לשינוי אווירה. הוא צריך לבטוח בך מחדש – כלומר, שאת, בת זוגו, רואה בו היום גבר מוצלח וראוי. הוא לא רוצה להיראות חלש בזוגיות, ואם הוא לא יידע שהוא ראוי בעינייך, הוא ישמור ממך מרחק. גם את פגועה – פעם בשל הקשיים שהוא הביא אל הזוגיות, והיום בשל ההתנהגות שלו. שניכם זקוקים לבניית אמון מחודש, ואולי להצהרת אמונים מחודשת, כדי להיות מסוגלים להתרכך מחדש ולהאמין זה בזו, ובעיקר שהצד השני חושב שאתם ראויים. כרגע לשניכם יש בעיה עם זה, וזה בדיוק מה שתצטרכו לעשות ביעוץ זוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083