טיפול זוגי: מה מצופה וכיצד להתמודד

תאריך פנייה: 12.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מותש
איך להתמודד עם מטפלת זוגית
12.12.2006 • 11:40

שלום,
לאחרונה התחלתי טיפול זוגי. הפגישה הראשונה היתה מוזרה וקשה מאוד מבחינתי ורציתי לוודא מה דעתך על תחושותי.נכנסנו לפגישה, הצגנו את עצמנו, דיברנו מעט על הרקע של בעיות בזוגיות שנים רבות, ואז בת זוגי העלתה שתי בעיות מהעבר הקרוב. אמרתי את נקודת הראות שלי על מה שקרה, ומייד, בפגישה הראשונה, מבלי לתת לנו להציף את דפוסי התקשורת בינינו, מבלי להקשיב יותר מדי, אמרה שהיא רוצה לומר לנו מה דעתה והודיעה לי שלדעתה במקרים המתוארים לא "הכלתי" את בת זוגי (מדובר בכך שנתתי לבת זוגי את נקודת הראות שלי להתמודדות עם בעיה משותפת, שמאפשרת לי להתמודד עם הבעיה יותר בקלות, ובהצעה ללכת לטיפול בעקבות הכרזתה שהיא בדכאון).בת זוגי ישבה וחייכה בצד כמו חתול שבלע את השמנתאח"כ היא סיפרה על תחילת יחסינו, זמן בו הייתי קצת (או אולי יותר מקצת) תלותי בה - בעקבות גירושין, מצב כלכלי לא ברור וחוסר מערכת תומכת. המצב השתנה מאז בצורה דרסטית, והשתניתי. גם המצב אז לא היה קיצוני.המטפלת מייד פצחה ב"תנו לי להגיד לכם מה אני חושבת: כן, זה היה חודרני מצידך", כאילו אני נציג המין הגברי האלים והיא מגינה על המין הנשי.שאלתי: האם נראה לך נכון שמייד בפגישה הראשונה, או בכלל התנהלות כזאת מצד מטפלת מאפשרת טיפול רציני, אמון של שני הצדדים ויכולת בירור הבעיות בצורה כנה ואמיתית?אשמח גם להתיחסות לתוכן הביקורת של המטפלת.תודה

ד"ר אורן חסון
ללמוד ממנה את כל מה שאתה יכול
13.12.2006 • 23:44

מותש יקר,
תהליך של טיפול זוגי אינו תהליך פשוט. הוא כרוך בחשיפה של מערכת יחסים בין בני זוג בפני אדם זר, חשיפה של דברים שבדרך כלל לא רק שלא מספרים אותם בפני אחרים, גם חברים קרובים ובני משפחה, אלא אפילו דברים שלא תמיד מספרים אפילו לבן/בת הזוג. הציפיה הטבעית, פעמים רבות, היא שהיועץ הזוגי ישמש שופט בין השניים, ובאותה מידה, הציפיה היא גם שהוא לא יהיה כזה. ונכון הוא שהיועץ הזוגי אינו אמור להיות שופט. אבל דרכו ודרך עבודתו משתנה מאדם לאדם, בין אם בשל הבדלים באישיות ובין אם בשל הבדלים בגישת הטיפול. במקרה שלך, ייתכן שאתה צריך לתת יותר זמן למטפלת הזוגית שלכם. פגשת אותה פעם אחת, וכבר איבדת את האמון שלך ביכולת שלך לדבר אליה. פרט לכך, טיפול זוגי אינו תחרות. אם המטפלת שלכם היא אשת מקצוע, למד ממנה מה חלקך בפגמים שיש לכם בקשר, ואולי גם מה נקודת המבט שלך אשתך, שאולי לא הצליחה להעביר לך. תן לה את הזמן להגיע גם לקשיים של אשתך. אי אפשר לעשות הכל בפגישה ראשונה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083