טיפול זוגי: מה לעשות?

תאריך פנייה: 23.03.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אילן
נישואים בצרות
23.03.2010 • 18:19

שלום
אני נשוי כשנה ומאז תחילת הנישואים אני נמצא בחוסר אונים מתמיד עד שאני חושב לפרק את החבילה אשתי מתנהגת בצורה קנאית אסור לי לדבר עם נשים מהלימודים כל פעם שאני מסתכל בטלפון ישר עולה השאלה למה הסתכלת ועם מי דברת פעם רבות היא האשימה אותי בכך שאני בוגד המהלך אירוע גדול שהיה למשפחה היא סירבה לשתף פעולה עשתה לה ולי בושות בכתה וצעקה וכן הלאההיא מרבה לבכות וכמעט ואני לא רואה אותה מחייכת הלכנו לטיפול זוגי אך אני לא רואה הבדלים מאז התחלת הטיפול אשמח מאוד לשמוע את דעתך אני מאוד מפחד להקים בית ואז לפרק אותו ובכל זאת יש משהו שמחזיק אותי בנישואים אני פשוט לא מצליח להבין מהעוד משהו שאני יציין יש צרות עין משמעותית בכל מה שיש לאחרים לעומתה למרות שלא חסר לה כלוםתודה יום טוב

ד"ר אורן חסון
טיפול בצרות: סבלנות?
24.03.2010 • 16:41

אילן יקר,
אם אתה אוהב אותה ומחפש דרך לחיות בשלום, אתם צריכים ללכת לטיפול. אני מודע לזה שאני מקבל כאן רק את נקודת המבט שלך, ולכן איני יכול לומר לך כרגע אם זו היא שזקוקה לטיפול נפשי, או ששניכם צריכים יעוץ זוגי.העניין הוא גם שהתחלתם ללכת לטיפול זוגי. אני לא יודע כמה זמן אתם עושים זאת, ואם אתה מתייאש מהר מדי. זה לוקח זמן. אבל אם אתם עושים זאת אצל אדם מיומן, הוא או היא אמורים גם לספר לכם משהו על קצב התקדמות צפוי.אם אתה לא בטוח, בקש גם את האפשרות להיפגש עם המטפל או המטפלת שלכם בנפרד, כדי לדעת מה קורה. אין לי ספק שתקבל תשובה טובה יותר מזו שאני יכול לתת לך כרגע, במצב הידע שלי.גם אם תחום התמחותי שונה מעט מזה של הפסיכותרפיה הקונוונציונלית, אני כן יכול לומר לך שלפי הכרותי, מרביתם אנשי מקצוע טובים ויודעים את מלאכתם. אלא שקורה לעתים רחוקות שיש מטפל מוצלח פחות או שאישיותו (או אישיותה) לא מתאימים לזו שלכם, ולא נבנה אמון מספיק טוב ביניכם לבינו. לכן, בהינתן מספיק זמן, בדוק רק אז את האפשרות להחליף מטפל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083