טיפול זוגי: מדריך והכוונה
t
לאחר הריב
⌄
קודם כל, אני רוצה להגיד לך תודה על העזרה שנתת לי.סיימנו את המריבה. אמרת לי אני חייבת לעשות את הצעד הראשון ובאמת ניסיתי. אבל פחדתי שהוא ידחה את הנסיונות שלי ולכן ניסיתי לרמוז לו שאני רוצה להשלים. אך הסתבר שהנסיונות שלי היו כל כך "עדינים" שלא היה לו מושג שאני מנסה. מצד שני, הייתי בטוחה שהוא מתעלם בכוונה.בסופו של דבר, הוא זה שסיים את זה. הוא חזר הביתה ואני עוד פעם "שידרתי" לו שאני מוכנה להשלים (אבל הוא בטח אפילו לא שם לב) והוא נכנס לחדר שבו ישבתי. הוא התיישב, אבל לא דיבר מילה ואחרי כמה דקות יצא. הוא לא ניסה לדבר, אבל היה לי לגמרי ברור שאם אגש אליו, הוא לא ידחה אותי. אז, כמובן, מייד הלכתי אחריו, ושאלתי אותו מה הוא רצה. וככה בעצם התחלנו לדבר.אמרתי לו שאם הוא היה ניגש אלי כשבכיתי והיה מחבק אותי, אז הריב היה נגמר. הרי, כעסתי שלא איכפת לו. והוא הסביר לי שהיה בטוח שאדחה אותו. בנוסף, הוא אמר לי משהו שבחיים לא הייתי מנחשת לבד:הוא ראה אותי בוכה וריחם עלי. אבל מצד שני, הוא גם ראה מישהי שניסתה להרוס לו את החיים, לקחת לו את הדבר החשוב ביותר שיש לו-את אשתו.בעצם, סיימנו לריב, אבל נשארו כמה נושאים פתוחים. בעלי הציע שנפנה לטיפול. הוא חושב שאנחנו זקוקים לטיפול זוגי (לדוגמה, כי הוא לא הבין שרציתי שיחבק אותי גם שהזזתי את היד שלו) וגם אני צריכה לפנות לייעוץ בגלל התגובות המוגזמות שלי. הוא שאל אותי שאלה חשובה ועניתי לו, ואני רק מקווה שזה נכון. הוא שאל אותי מה יהיה אם אני אהיה בלי מספיק שעות שינה, עייפה והתינוק יבכה או יעשה משהו אחר שעלול לעצבן אותי. האם אוכל להיות בטוחה שאני לא אפגע בו? אמרתי שכן, הרי בשום שלב לא שקלתי לפגוע בבעלי. אבל עכשיו אני מפחדת שלא אוכל לעמוד במילה שלי.השאלה שלי היא בעצם מה דעתך? אני מניחה שתגיד שיש צורך בטיפול. השאלה, מה נראה לך הכי נכון?אני לא בטוחה שאני רוצה לפנות לטיפול. אני יודעת שאני רוצה למנוע ריבים כאלה, שלא לדבר על הרצון שלי להגן על הילד. אבל איך אוכל לדעת לבחור נכון את הפסיכולוג (הרי לא אוכל לבקש המלצות מחברים)? האם אוכל להסתפק בחומר קריאה כלשהו?
ד"ר אורן חסון
ספר או הכוונה מקצועית
⌄
יקרה,
עושה רושם שיש לך בן זוג חכם. יכול בהחלט להיות שיהיה לך קל יותר להגיע לטיפול דרך טיפול זוגי, ולכן הוא אומר לך: בואי ונעשה את זה ביחד, העיקר שנקל על מצב שנינו, ושתהיה בקרה מקצועית למה שקורה.וביחס לחומר קריאה: פעם,כשקניתי לי אופני מרוץ, קניתי גם ספר שמסביר איך מדוושים. כשהתחלתי לשחק טניס, קניתי ספר להדרכה של חבטות נכונות. יש אנשים שמרגישים שיותר קל להם ללמוד מספרים. העניין הוא שבמקרה הזה, ספרים לא מספיקים. את צריכה לעבוד עם מישהו, לדבר איתו ולהעזר בו או בה כדי להפנים. וזה תהליך שדורש תרגולים ובקרה אישיים, כי כל אדם שונה בתהליך הזה, ומגיב אחרת, ועל כך אמור המטפל להגיב ולכוון.