טיפול זוגי: התמודדות עם צרכים רגשיים
יעל
כלוב של זהב
⌄
שלום רב.
אני נשואה 5 שנים פלוס 2 ילדים. הבעיה שלי היא בתקשורת עם בעלי.בעלי הוא אדם טוב לב, אף פעם לא רב, לא צועק, לא מבקר אותי. הבעיה היא שחוץ מזה אין לי כלום. בעלי אדם מאוד סגור ריגשית! ממש אין לי על מה לדבר איתו...אם לא מדברים על הילדים או על העבודה שלו פשוט אין לי מה לדבר איתו..בנוסף הוא אדם הרבה יותר קר ממני, אני צריכה המון חום ואהבה והוא ממש לא מבין מה אני רוצה ממנו ומה הוא לא בסדר..יש לציין שבתקופה לפני החתונה הרגשתי שהוא כזה, אבל בתקופה ההיא הוא היה מחזר אחרי בלי הפסקה, מחבק כל הזמן מלטף ולא עוזב לי את היד..אז בזמנו זה סיפק אותי. ידעתי שהוא לא הבן אדם שאוכל לשוחח איתו הרבה, אבל החום והפינוקים הספיקו לי. כמובן שעם הזמן עבודה, ילדים, גם זה הפסיק, כיום נשארתי בלי זה ובלי זה. יש לציין שדיברתי איתו על זה המון פעמים הסברתי לו, כתבתי לו, בכיתי לו, וכלום! יש לציין שגם ניסתי את הדרך ההפוכה, ותקופה ארוכה פשוט לא העלתי את הנושא אז בתקופה ההיא היו אומנם פחות מריבות, אבל אחרי חצי שנה לא יכולתי להמשיך כך..בעלי הוא בן אדם סגור וקר ריגשית וזה לא ישתנה, אני אדם חם שזקוק להמון אהבה וגם זה כנאה לא ישתנה..אז מה עושים?? אני כבר התייאשתי מלדבר איתו אין בזה שום טעם . כיום המצב שאני כבר לא מרגישה אליו הרבה.. ואני לא רואה איך משנים את המצב.....
ד"ר אורן חסון
העולם הרגשי החסר
⌄
יעל יקרה,
אפשרות אחת היא לממש את הצורך הזה עם בן זוג חדש, לאחר שתיפרדו. אלא שלפני כן, אני מציע שתנסו להתמודד עם זה, שזה אומר להגיע לטיפול זוגי, ולנסות לראות עד כמה אתם יכולים להתקרב זו לזו בעשייה ובצרכים. מקסימום, חזרת לאותה משבצת, אלא שאז תהיי יותר שלמה עם החלטה שהצרכים הרגשיים שלך לא ממומשים במסגרת הזו.
יעל
העולם הרגשי החסר המשך
⌄
תודה על התשובה! יש לי עוד שאלה, האם מנסיונך אפשר לשנות דבר כזה?אתה חושב שיש סיכוי שאדם כזה יהיה יותר חם ? או שאני אוכל ללמוד לחיות שטויות עם המצב ? ועוד שאלה, האם אתה חושב שזה סיבה להיפרד? כי מצד אחד, הוא בן אדם טוב שאוהב אותי(אני מקווה..) אך מצד שני אני לא מצליחה לתקשר אותו . מה יהיה כשהילדים יגדלו? אנחנו נשב בבית ולא יהיה לנו על מה לדבר?יש לציין שלבעלי אין מושג מה אני מרגישה. כשאמרתי פעם את המילה פרידה, הוא היה בשוק לא הבין מה עובר עלי ואמר שאני לא אדבר שטויות, והיה פגוע הרבה זמן....
ד"ר אורן חסון
לשנות
⌄
יעל יקרה,
אפשר, אבל כנראה שלא תקבלי באופן מלא את מה שאת רוצה. בשביל זה צריכה, כנראה, להיות טלטלה משמעותית. אבל אז נשאלת השאלה בכמה תסתפקי? 50%? גם 30% יהיה טוב לך? 70%?כפי שכתבתי לך, לכו ליעוץ זוגי, ובמהלכו תדעי טוב יותר גם מה יכול להשתנות, וגם היכן עוברים הגבולות שלך.