טיפול זוגי: התמודדות עם בעיות ואי הבנות
שירלי
איך מתמודדים?
⌄
שלום,
אני לא יודעת אם הגעתי לפורום הנכון אבל אנסה בכל מקרה. אני יוצאת עם בחור הולנדי כבר 3 שנים. הוא מקסים ומצחיק וחכם בצורה יוצאת דופן. אנחנו גרים יחד שנה וחצי כמעט ולפני כמה חודשים הוא קיבל הצעת עבודה בארה"ב ובגלל זה עלה עניין החתונה מה שלי היה קל יותר מאשר לו.חבר שלי מאוד ביישן, והוא איטי בכל הנוגע לשינויים, הוא תמיד מפחד משינויים אפילו הקטנים ביותר. לאחרונה קראתי הרבה באינטרנט על הבעיות האלה וראיתי את התסמינים של תסמונת אספרגר וזה נורא תואם לאיך שחבר שלי מתנהג.החלטנו שנתחתן בשביל שאני אוכל לעבור איתו לארה"ב אבל הוא לא בדיוק מתרגש מזה ואומר לי שהוא אוהב אותי אבל פשוט צריך זמן לעכל את זה. אבל עברו בערך חודשיים, הוא לא סיפר לרוב החברים שלו, רק בשבוע שעבר הוא סיפר לאחותו שאנחנו מתחתנים. הוא גורם להתרגשות שלי לעצור ואנחנו כל הזמן רבים בגלל זה כי היום שאמור להיות המאושר בחיי הופך למשהו שאני מפחדת להתרגש ממנו רק בשביל לא להלחיץ אותו.גם כשעברנו לגור יחד ההורים שלו קצת לחצו עליו כי זו הייתה האפשרות היחידה שאני אעבור להולנד ועכשיו הוא כן אוהב לגור איתי, פשוט המעבר היה לו קשה.אני נורא אוהבת אותו, אבל איך אני יכולה להשלים עם הפערים האלה ולחיות איתם בשלום? זה נורא מעליב אותי שהוא "מתבייש" בחתונה.וזו רק דוגמה קטנה לשאר הדברים שקורים, כמו שקשה לו לצאת עם חברים שלי, וקשה לו לבוא לארץ והמעבר לארה"ב שכל הדברים האלה הרבה יותר מסובכים בשבילו מאשר בשבילי או אנשים אחרים.אני אשמח לתשובה על דרכים להתמודד ואיך לקחת את זה מכאן.תודה,שירלי
ד"ר אורן חסון
בעזרת טיפול
⌄
שירלי יקרה,
המכתב שלך די מבולבל, לצערי. אני אפילו לא יודע באיזו מדינה אתם גרים עכשיו, ואם קבעתם תאריך לחתונה שהוא לא מספר עליה, ואפילו לא למה ההורים שלו לחצו – אולי כי אני לא יודע היכן אתם.גם לגבי אספרגר – יפה שראית כמה סימפטומים, אבל זה לא אומר. לאיבחון, את צריכה, ואולי הוא צריך איבחון פסיכיאטרי. אפילו לא ברור לי מדוע אמרת זאת, כי האמירה הזו מנותקת מהיתר. כי הרי בכל מקרה את אוהבת אותו ורוצה להתחתן איתו. ואם יש לכם בעיה, כדאי שתלכו לטיפול זוגי שבו תלמדו להתנהל טוב יותר, וגם לטפל בבעיות עמוקות יותר אם צריך.