טיפול זוגי: בדיקת אפשרויות
דורית
טיפול זוגי ?
⌄
שלום רב,
קוראים לי דורית, אני בת 30, בחודש השישי להריוני, נשואה.בחודשים האחרונים היו פעמים מספר בהן בעלי התפרץ עלי בצעקות ואלימות מילולית (אף פעם לא היה אלים פיזית) ובסוף השבוע האחרון, במריבה שפרצה, אף ציין שהוא נשאר רק בגלל הילד, ושמעתה נחיה כשותפים לדירה ולא כזוג (הוא גם ישן מחוץ לחדר השינה) ורק הבוקר התחיל לדבר איתי, אך עושה רושם שאין בו חרטה על מה שאמר, ואני מאוד הייתי רוצה להגיע איתו לטיפול זוגי, ולנסות לשכנע אותו שאנחנו זקוקים לזה, כשיירגע. הבעיה היא שהוא חושב שטיפול זוגי הוא בזבוז כסף, ולכן כעת אני מחפשת טיפול זוגי במחיר שלא ייאלץ אותי "לשבור תכנית חסכון", ואולי כך הוא יראה יותר הסכמה להצטרף אלי.רציתי לשאול גם אם תוכל לכוון אותי, אולי, לעמותה, או למכון, שיכל לספק שירות של טיפול זוגי במחירים לא גבוהים (אנחנו, כמובן, גם לא כ"כ יכלים להרשות לעצמנו הוצאות כלכליות גבוהות).תודה רבה מראש,דורית
ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי?
⌄
דורית יקרה,
קופת חולים מספקת שרותים כאלה בזול. סביר שתצטרכי לעמוד בתור, אבל שווה קודם לבדוק. את יכולה לבדוק גם את האפשרות של סדנאות שונות, שהן קצת ירייה באפלה, שכן, סדנאות שבהן נוצרת עוצמה רגשית גדולה (חלק מסדנאות המודעות), יכולה לשנות את נקודת המבט שלכם לצד זה או לצד האחר, וקשה לדעת מראש איך תצאו מהן. הן גם ממוקדות פחות, בדרך כלל, לצרכים הזוגיים הפרטיים שלכם.