טיפול זוגי: איך להתמודד עם פחדים

תאריך פנייה: 25.07.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרון
בלבול -המשך
25.07.2006 • 18:57

בחלק מהדברים אכן צדקת. אני אכן קרובה לגיל שלושים. יש משהו בדברך בנוגע למלחמות הכוח שלו בי שקשור לחוסר הביטחון שלו בקשר. עם זאת, אני חושבת שאי אפשר להפיל רק עליי את שתלטנותו והשפלותיו. יתרה מכך, השתלטנות שלו מהווה אחד ממוקדי הדחייה (וכנראה גם המשיכה) שלי אליו בתוך הקשר. אני אדם שבאופן כללי הוא טיפוס מתלבט ולוקח לי זמן לדעת מה אני רוצה. פתאום הגיע לחיי גבר נחוש,יציב שיודע מה הוא רוצה, אבל ...בקושי משאיר לי מקום. משם התחלתי לדחות אותו כי חשתי שאני כל הזמן או בעמדת תקיפה או בעמדת התגוננות. כלומר, יש לו חלק ניכר בכך שאיני רוצה אותו. מי האדם השפוי שיכול לחיות לצד אגרסיביות ותוקפנות אינסופיים?. חלק נוסף בתוכי אינו קשור למלחמות הכוח בינינו, אלא לכך שאני חשה שהוא תמיד אינו מושג מבחינה רגשית. אני זו שכל הזמן צריכה להגיע אליו. הוא עצמו אדם די סגור ולא מאוד שיתופי. אני מניחה שגם כאן חלק ממקור המשיכה והדחייה שלי כלפיו. זאת מאחר ובאתי מבית שבו אני עצמי חייתי שנים כילדה שאיננה אהובה או רצויה. לא באופן גורף אמנם, אך בכ"ז זו חוויה מאוד מרכזית. מכאן המשיכה מהמקום שלי שזקוק שהוא יראה אותי, יתן מעצמו כלפיי, כאשר כמו בתופעת כשל המהמרים אפילו מעט מחזיק אותי עד הפעם הבאה...אני מניחה שחלק גדול מהמשיכה שלי כלפיו נובע ממקומות לא בריאים שלי, ועם זאת, אני חשה עצמי כנועה לצרכיי שלי....

ד"ר אורן חסון
משיכה ודחייה, דומיננטיות וכניעות
26.07.2006 • 14:52

שרון יקרה,
ההתכתבות הקודמת בינינו היתהכאן. אני עדיין חושב שתשובתי העקרונית נכונה – קרי, שאם אתם רוצים לחיות ביחד, אתם צריכים ללמוד לדבר על הפחדים שלכם. אלא שאתם נמצאים בתהליך של טיפול זוגי, ושם המקום שבו הכי קל לבצע זאת, בגלל שיש מי שמתווך, שומר ויכול לדאוג לכך שזה לא יגיע לפגיעה ולנתק, אלא דווקא לחיזוק ולהידוק היחסים ביניכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083