טיפול בקשר זוגי: עצמאות כלכלית וגירושין
סתיו
וכמו כל זומבי שמאס בלהיות כזה..
⌄
אורן שלום,
הסיפור שלי הוא קצת מורכב. אני נשואה פלוס שתיים. אחת בת 4 והשנייה בת שנה וחצי. יחסי עם בעלי תמיד ראו יותר יריגות מאשר עליות, העליות אפשרו לנו רק לנסות לצוף מעל פני המים, כלומר להישאר יחדיו. אם יורדים לעומק, נשארנו קצת עבור עצמנו קצת עבור הבנות..לפני שגיליתי את ההריון הראשון נפרדנו וחזרנו. בעלי יזם את הפרידה ואח"כ כשדפקתי בדלתו, הביע רצון אמיתי לחזור ורק אז סיפרתי על ההריון. את ההריון השני לא רצה..מאז בכל משבר מאיים לעזוב. אתמול שוב, איים לעזוב..ביקש שלא אשכנע אותו להישאר. מושפלת וחסרת אונים אני בולעת את הכעס מחדש בכל עת. לפני מספר ימים לאחר שעשינו סקס( מה שלא קורה הרבה בגלל המצב הלא נעים ביננו) אמר שחבל שאנחנו לא חיים את חיינו כך,אפילו הכין ערב גבינות ויין ביום האשה..( מעולם לא הכין דבר ביום זה). היום הוא ניקה את כל הבית בצורה אובססיבית.. ונראה כאילו חזר מההשתלכות שלו אתמול...( "לכי תזדייני, לא רוצה אותך יותר בחיים שלי, שש שנים איתך הספיקו לי..אל תשכנעי אותי להישאר) קצת על עצמי...אני בת 35.5 יש לי רכב מהעבודה ואני משתכרת 7500 נטו. הוא מהנדס חשמל ומשתכר 14,000 נטו ויש לו דירה שההורים נתנו לו( היא לא רשומה על שמו). הרבה פעמים אני רוצה לברוח ממנו...מהשליטה שלו בי. אבל..אני חוששת שאני לא אצליח להתנהל נכון לבד עם הבנות ושכל חיי יעצרו מלכת. ( לא שעכשיו החיים שלי מתקדמים לאנשהו). קשה לי לחיות עם גבר שמאיים לעזוב אחת לחודש..זה פשוט מעייף. אין לי יציבות בחיים. לפני חודש וחצי מתוך יאוש, יצאתי למסיבה ופגשתי שם בחור רוסי בן 27(ידעתי על גילו בדיעבד). התנשקנו שם והתחלנו קשר, הוא גם נשוי עם ילדה בת ארבע. אוצה לעזוב את אשתו למרות שאני חושבת שעדיף שישאר עמה. מאז אני חיה חיים כפולים, מוציאה את הזעם על בעלי דרך המאהב..וחוזרת הביתה ספק מאושרת. התסכול מהכל עולה על גדותיו. יש השלכות ללעזוב יש ללהישאר ובינתיים אני תקועה והחיים חולפים להם. תהיתי מה דעתך על כל זה..
ד"ר אורן חסון
החיים לאחר מכן
⌄
סתיו יקרה,
תרשי לי שלא להתייחס (כמעט) לשאלת היחסים שלך עם המאהב. מה שרלוונטי הוא מה שאת עושה או לא עושה לעצמך. אני רואה אצלך את הפחדים מלהישאר לבד עם הבנות, וממש לא מבין אותם. כלומר, נראה לי שהפחד שלך הוא יותר אולי מהמאמץ הנפשי והפיזי, יותר מאשר זה הכלכלי. אחרי הכל, גם הוא יצטרך לתרום את חלקו, כי זה החוק. אלא שאם תעשי זאת רק לאחר שיתגלה שיש לך רומן - תהיי בבעייה הרבה יותר חמורה לממש את עצמאותך הכלכלית, אולי לא בשל הצד החוקי (ואולי כן, במסגרות הרבניות), אלא בעיקר כי אז הכעס שלו יהיה רב יותר, ומוצדק יותר בעיניו ובעיני כל מי שיספר לו זאת.וכך או כך - מה שאת עושה עכשיו רק מרחיק אותך עוד רגשית, ויקטין את האפשרות לטיפול בקשר שלכם. אם את עדיין רוצה לשפר את הקשר הזוגי שלך - לכו לטיפול. ואם לא, מוטב עכשיו מאשר לאחר שהעובדות תתגלינה לו, במקרה או שלא במקרה. למען עצמך, עשי את אחד משני הצעדים הבאים, ומהר ככל האפשר - האחד, להיפרד מהבחור הרוסי וללכת לטיפול זוגי, או השני - לאסוף את האומץ, לחפש את הפרקטיות, ולצאת מהקשר הזוגי כל עוד זה יהיה בתנאים סבירים וללא כעסים (זכרי שהוא גם אבי הילדות שלך, ותמיד תהיי איתו בקשר, כלכלי או טכני להסדרי ראייה - כעסים יקשו עליך מאד את החיים לאחר מכן).