טיפול בקינאה: מה לעשות?
אתי
קנאה
⌄
שלום,
אני בת 26 ובן זוגי בארבעה חודשים האחרונים בן 35 , גרוש+1.יש לנו אהבה גדולה, וכל נושא גירושיו והילד אינם מהווים בעיה עבורי כלל.אני אוהבת אותו מאוד ומוכנה לקבל אותו כמו שהוא.שנינו משכילים, ולשנינו עבודות טובות.הבעיה היא הקנאה שלו כלפיי. הוא מקנה לי בהכל-מקנא שאני עם חברות, מקנא שאני הולכת לעבודה(אני עובדת בהיי-טק, הסביבה ברובה גברית) מקנא שאני אומרת שלום ברחוב לגברים שאני מכירה.בקיצור, בכל פעם שתשומת ליבי מוסתת ממנו.זה מתבטא בברוגז, ובמשפטים הבאים להביע חוסר עניין בי ובקשר והכל בכדי לפגוע בי כאשר הוא פגוע.כאשר הוא נרגע הוא מתנצל, אומר שהוא מודע לבעיה שלו, שהוא מתקשה לחיות עם עצמו בידיעה שהוא כזה- בידיעה שהוא פוגע בי, שהוא אוהב אותי ורוצה שהדברים ישתנו, שהוא רוצה לפרגן לי במקום להתנהג כך.כמובן ההתנצלות מחזיקה מעמד עד הפעם הבאה...זה קורה כמעט כל יום.כאשר אנחנו לבד, אני מרגישה כמו מלכה. הוא יודע לתת אהבה.אבל הכל מתערער כשיוצאים החוצה.אני אוהבת אותו ורוצה אותו, ומאמינה לו שהוא רוצה להשתנות. אני מדברת איתו כל הזמן על הנושא וכמה שזה מפריע לי, ובאמת יש שינוי בפרק זמן הכעס שלו (שהפך קצר יותר לעומת ההתחלה) אבל עדיין אין שינוי ובכל פעם שתשומת ליבי מופנית למקום אחר אני מאבדת אותו.מה עושים?
ד"ר אורן חסון
טיפול בקינאה
⌄
אתי יקרה,
מן הסתם, זה יכול יום אחד להטריד אותך ברמות שיפריעו לך להמשך הקשר, כי במשך הזמן תרגישי עם זה רע יותר, ולא טוב יותר. זה גם לא יגרום לך להעריך אותו. אבל אם הוא באמת מוכן להשתנות, אז שיעשה מעשה ולא רק יגיד, ולטפל בזה. אפשר לעשות זאת במסגרת של טיפול אישי או במסגרת של טיפול זוגי, לפי מידת הנכונות שלך להשתתף בתהליך. לדעתי, רצוי לעשות זאת במסגרת זוגית.