טיפול בקינאה בקשרים זוגיים
דנה
דברים שמפריעים לי בבן הזוג
⌄
שלום,
שמי דנה, בת 25. יש לי חבר חדש (בן 26), אנחנו חודש ביחד. הוא מאוד מוצא חן בעיני וכיף לי איתו. הכל זורם טוב ונחמד ונראה שהוא מאוד מתאים לי באופי שלו. אולם, יש עניין שמפריע לי אצלו, כשדיברנו על ״אקסים ואקסיות״ סיפרתי שאני שכבתי עם שלושה גברים (שניים היו בני זוג שלי, קשר ארוך ורציני והאחרון היה קשר קצר והוט במקרה גם חבר שלו מהצבא) הוא לעומתי לא זכר להגיד עם כמה נשים בדיוק הוא שכב וציין שאף אחת מהן לא הייתה בת זוג שלו. הוא שכב עם הרבה בנות סתם בשביל הסקס ולא מתוך אהבה. מאוד מפריעה לי המחשבה שהוא שכב עם הרבה בנות. זה מעסיק אותי ביום יום ומגעיל אותי. לאחר שדיברנו על הנושא אמרתי לו שזה מעסיק אותי ומפריע לי, הוא ציין שגם לו זה היה קשה לשמוע את זה (גם כי אחד מהם זה חבר שלו בכלל כי זה א נעים לשמוע) והחלטנו שנפסיק לדבר על הנושא ונתרכז בהווה. אמנם לי זה עדיין קשה, אני בחורה קנאית והמחשבה הזו מטריפה אותי. אני מתלבטת מה לעשות... לא בטוחה שאוכל להמשיך את הקשר בצורה כזו. כהאקסים שלי לא היו עם הרבה בנות (לאחד הייתי הראשונה ולאחרים השניה) ועדיין הייתה לי קנאה.
עניין נוסף שמפריע לי זה העובדה שהוא מתחיל להקריח ושהוא די נמוך (יותר גבוה ממני בקצת). אלה סממנים חיצוניים אמנם ולא קריטיים אבל זה גם מעסיק אותי מדי פעם ומפריע לי. אני מחפשת קשר למטרות נישואים ואני ישר חושבת האם הוא יתאים להיות בעלי או לא.
אשמח לעזרה.
ד"ר אורן חסון
קינאה בקשרי עבר
⌄
דנה יקרה,
התחושות והרגשות הללו שלך לא מקלים עליך את הזוגיות שלך, ולמען האמת, אם לא תישארו ביחד, עלולים להקשות עליך את הקשרים הבאים שלך יותר ויותר עם הזמן.את בת 25. אם הקשר הזה לא יילך, אל בן הזוג הבא שלך תבואי עם "תווית" של בן זוג נוסף. בן הזוג הבא שלך, גם אם היה "ילד טוב" וחיפש זוגיות, ואולי היו לו גם שתיים ארוכות, והרבה חיפושים, נגיד שלושה בשנה שמגיעים לשלב שאת בו עכשיו, יהיה לו אולי ניסיון של שתי ספרות או כמעט. ובן זוג בתול בגילאים האלה, יפתור לך את הבעיה הזו, אבל אולי מעיד על קשיים חברתיים אחרים שיש לו.אם לא התחתנת מוקדם, הקשיים הללו שלך והקינאה בעקבות ההסטוריה של בני זוגך רק יילכו ויחמירו. המסקנה מכאן היא שאו שתנסי להמר ולחפש את בני הזוג הנדירים שהם גם מוצלחים וגם היו רק בקשר אחד ארוך, גג שניים (ולא תקנאי בעצם העובדה שהיה מאוהב משמעותית באחרת? - מה שבן זוגך הנוכחי לא היה, לפי מיטב הבנתי), או שתצטרכי לטפל בעצמך. כי המטען הזה שאת סוחבת אל תוך הזוגיות שלך, גורם לך לכרסם משמעותית ביכולת שלך להתמסר לה, כפי שאהבה וזוגיות צריכים להיות, ועלולים לגרום לך להיות יותר ויותר ממורמרת וחסרת סבלנות, כפי שאהבה וזוגיות לא צריכים להיות.אם את מרגישה שאת לא מתמודדת עם זה, רצוי מאד שתלכי לטיפול. כי זה עלול לרדוף אותך בהמשך, ולהפריע ולהעכיר קשרים זוגיים שלך.