טיפול בסכיזופרניה: איך להיות מעורבת
לוני
בעיות זוגיות
⌄
שלום
אני זקוקה לעזרה אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות אני נשואה כבר שנה ואין לי אמון בבעלי בגלל דברים שגילתי חודש אחרי החתונה גילתי הודעות לבחורה שהוא אומר לה שהוא אוהב אותה ודמיין שהוא התחתן איתי ושהוא היה רוצה לישון איתה אבל עכשיו שהוא נשוי זה לא אפשרי הוא מתרץ שזה בגלל המחלה שלו (סכיזופרניה) גילתי שעד עכשיו הוא מוחק שיחות והודעות בטלפון שלו
הוא הכיר בנות חדשות בשיעורי תאוריה שהוא היה הולך אליהם הוא שיקר לי שהוא צריך לצאת עם חבר שלו וכשבדקתי בטלפון שלו לא היה שום זכר מזה שהוא דיבר איתו ובגלל שכאילו נגעתי לו בטלפון הוא החליף את הסיסמא ומאז הוא החליט שהוא רוצה להתגרש הוא כבר חודש עושה לי את המוות אנחנו רבים המון אני אוהבת אותו אני רוצה שהאמון שלי בו יחזור אבל לא מצליחה אתמול אחת הבנות התקשרה אליו והוא ניתק לה ו2 דק אחרי הלך לשירותים בתירוץ שכואבת לו הבטן הוא נכנס 10 פעם ביום לשירותים כי כואבת לו הבטן אני יודעת שלא באמת כואבת לו שזה תירוצים כדי לדבר אני רוצה להציל את הנישואים שלי אבל לא מוכנה שיבגדו בי עוד לפני החתונה היו לי בעיות אמון בו בגלל הודעות שראיתי וחשבתי שזה ישתנה עם החתונה
הוא גם פתאום התחיל להיות קנאי בגלל איך שאני מתלבשת שעד עכשיו זה לא הפריע לו אני לא יודעת מה לעשות אשמח לעצב כי אין באפשרותי לשלם ליועץ נישואים שגם לזה הוא לא מוכן ללכת
תודה
ד"ר אורן חסון
להיות מעורבת יותר בטיפול
⌄
לוני יקרה,
עושה רושם שאתם זקוקים לעזרה, ואולי באופן מתמיד. את אומרת שהוא חולה סכיזופרניה, ואני מבין שהוא מאובחן ככזה. כדי לקיים חיים סדירים עם המחלה הזו, הוא צריך להמשיך באופן תמידי בטיפול תרופתי, ולהיות תחת ביקורת ואולי גם טיפול שוטפים. כמי שחיה איתו, את מחוייבת להשגיח שהוא עושה את שניהם, כי ללא המשך טיפול שוטף שכזה יהיה לו קשה לקיים איזון וחיי משפחה סדירים. בשל הבעיות שאת מתארת, כנראה שאת צריכה להיות מעורבת יותר בטיפול. דברי איתו, דברי עם בני המשפחה שלו, ובדקי איך את עושה זאת, כי בסופו של דבר קיום החיים הסדיר שלו והיציבות שלו, ולכן הצלחת הטיפול בו, תלויים גם בהצלחה שלו בעבודתו וגם בהצלחה שלו בזוגיות ובחיי המשפחה שלו. בדקי איך את יכולה להיות מעורבת יותר.
לוני
להיות מעורבת יותר בטיפול
⌄
יש בעיה שהוא לא לוקח שום טיפול תרופתי או עושה טיפול פסיכולוגי כולשהו הוא מסווה את השקרים שלו ואומר שזה בגלל המחלה וזה נראה שגם המחלה היא שקר אני מבקשת ממנו להיות מעורבת וללכת לטיפול זוגי והוא לא מוכן
ד"ר אורן חסון
להבין את המציאות שבה את חיה
⌄
לוני יקרה,
אם הוא חולה בסכיזופרניה, הוא מחוייב להיות בטיפול, ולבטח בטיפול תרופתי. אם זה שקר, אז זה עוד שקר שבו את חיה איתו, והוא שקר מהותי מאד. אדם סביר לא יספר לך שהוא חולה בסכיזופרניה כשזה לא נכון. כך או כך, יש בעיה חמורה בקשר שלכם, בין אם היא השקר הזה בנוסף להסתרות האחרות, וזהו שקר מהותי שמעבר למה שעושה אדם סביר (וזה מעיד על בעיה משמעותית אחרת ביכולת שלו ליצור קשר זוגי תקין), ובין אם זה העובדה שהוא אולי כן חולה, אבל לא מטפל בזה, וגם זו בעיה מהותית.האם את מודעת לכך שסכיזופריה היא מחלה עם בסיס תורשתי? - האם את מבינה מהי המחלה הזו, ולמה מחוייבים לטפל בה באופן שוטף?כל הקשר שביניכם נראה לי מאד לא בריא. הוא לא רוצה ללכת ליעוץ, אז לכי את לייעוץ מקצועי (אצל פסיכולוג קליני), כי נראה לי שאת נמצאת בחוסר הבנה של מה שקורה לו, ואת צריכה את העזרה המקצועית הזו הן לצורך שיקום הקשר הזוגי שלך, אבל בעיקר, ועוד לפני כן,כדי להבין את המציאות שבה את חיה. כרגע, נראה לי שאת לא מודעת למשמעות של סכיזופרניה, אם הוא באמת לוקה בה, או לכל המשמעות של מסכת השקרים הכוללת שהוא מספר לך, והסכיזופרניה שלו בכלל זה - אם היא באמת שקר. כך או כך, זה רע מאד ואת צריכה להבין למה, וגם עד כמה.
לוני
להבין את המציאות שבה את חיה
⌄
אני חושבת שהוא משקר לי בקשר לסיכוזרפניה שלו בגלל שהוא גם שיקר לי שהוא חולה בסרטן ונשאר לו שנה לחיות ופוף ביום אחד הכל נעלם אני נמצאת בטיפול פסיכותרפיה כבר כמעט חצי שנה