טיפול במתחים בזוגיות

תאריך פנייה: 28.08.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מירי
התפרצות מיותרת...
28.08.2013 • 23:19

אורן שלום,

לי ולבעלי הייתה מריבה שהחלה מכך שהייתי עם הילדה בת השנה וחצי היום בבית והיה מאוד קשה ואינטנסיבי, אך באופן כללי הייתה תק אינטנסיבית איתה היות והיא הייתה איתי רוב הזמן. כשבעלי הגיעה היום בשבע בערב כבר הייתי חסרת סבלנות, הוא רצה לצאת והצעתי להצטרף אליו ניסיתי לחפש בייביסיטר ובמקביל הילדה חגה סביבי ועשיתי מבטים לבעלי שיקח אותה משום שלא התרכזתי בשיחה הוא לקח אותה אבל היא שוב הציקה ולקח לו זמן להגיב ( לדעתי כמובן כי הוא חושב שהוא היה ממש בסדר) אז התעצבנתי ואחרי השיחה צעקתי עליו בנוכחות הילדה, גם לא יכולתי לעצור את עצמי כי הרגשתי פשוט עצבנית. הוא כמובן לא התמעמע מעל שתי דק ואמר שהוא לא חייב לי דין וחשבון ושאעזוב אותו בשקט מה שגרר עוד עצבים מבחינתי אבל ניסיתי לבלוע ואז התקשרתי לבייביסיטר ואמרתי לה שנביא אותה אלינו וגם נחזיר אותה. כשהוא שמע את זה הוא אמר לי שאני אקח אותה כשנחזור אז שאלתי למה והוא אמר שבעידן של היום קורים כל מני דברים ועדיף להגן על עצמנו, אז אמרתי לו שבעידן של היום בעלים מרשים לעצמם להתחיל עם בנות בגיל הזה... וגם ציטטתי לו איזו אמירה שלו מלפני שלוש שנים שאין על גיל 17...הוא ממש התעצבן, ביקש שאבטל עם הבייביסיטר ואמר שאו שהוא יצא או שאני יצא אבל הוא רוצה שקט ממני. אז אמרתי לו שיצא... אחכ התכתבנו קצת ואני כתבתי לו שאילו הביטחון שלי היה גבוה יותר במחיצתו אולי החוסר ביטחון שלי היה פחות מתפרץ וגם אמרתי שהוא מצפה ממני להיות מושלמת ואם אני מועדת הוא מאבד סבלנות, ל בסוף אמרתי שאני מודה שהייתי עצבנית ושמהירות התגובה שלי הייתה מהירה וכתבתי לו מה יש לו לכתוב, אז הוא כתב עזבי.. אז כתבתי מה שבא לך ובכך הסתיימה ההתכתבות...השאלה שלי מתייחסת לתגובות שלו, לומר שאני מחרפנת אותו, שהוא צריך שרט ממני, שאני לא ראויה להסברים שלו... מטריד אותי גם שזו הפעם הראשונה שאנחנו רוצים להזמין בייביסיטר ושזה הדבר הראשון שעלה לו לראש, אדם שלא חושב על הפיתויים האלו מבחינתי לא היה מעלה את זה בכלל... ואם הוא ככ תמים אז מדוע הוא מתעצבן ככ?

ד"ר אורן חסון
האומץ לדבר
30.08.2013 • 00:10

מירי יקרה,
אני לא מכיר אותו, ולא יודע דבר על מקור הפחדים והחרדות שלו, ועל סיפורים ששמע או שלא שמע שמרתיעים אותו מלקחת את הבייביסיטר הביתה. האם זה בגלל שהוא חושב על זה? - לא יודע. אולי קצת, אבל קצת - מותר לנו לחשוב גם על שוד בנק, מבלי לרצות לבצע אותו כלל באופן מעשי. אבל אולי זה בגלל דברים אחרים, כמו הכעס שלו עלייך, והרצון לכן להשקיע פחות - אז הנה תרוץ טוב להשתמש בו. גם זה יכול להיות.שניכם כעסתם, ועשיתם דברים לא ראויים. לא כל כך גרועים אם זו הפעם הראשונה שזה קורה, אבל יכולים להכעיס הרבה יותר אם דברים מסוג זה, וחוסר סבלנות או לחץ חוזרים על עצמם. ובשעת כעס, אנשים נוטים לא פעם גם להפעיל את החרדות שלהם, וגם לפגוע זה בזה. לא שזה הדבר הנכון בהכרח כדי לשים גבולות לצד השני, או להניע את הצד השני אחרת, או לגרום לו להקשיב, אבל אנשים עושים זאת לעיתים קרובות.אם זה ארוע חריג, אני מאמין שתתגברו עליו. ואם דברים כאלה יחזרו לעיתים קרובות, מוטב אולי ללכת ליעוץ זוגי. וגם - ללא שום קשר, אם תהיו אמיצים יותר, ותדברו במקום להסתמס זה עם זה, יהיה קל יותר לפתור את הדברים. אני יודע שצריך לזה יותר אומץ - שהוא בעיקר להתמודד עם הכעס של הצד השני מבלי להתפוצץ, אבל זה באמת גם יעיל הרבה יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083