ביטחון עצמי וטיפול: מה כדאי?

תאריך פנייה: 06.08.2017 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
דניאל
איזה סוג טיפול עלי לפנות?
06.08.2017 • 16:12

שלום
בראשית דבריי אציין שהפורום הזו מעולה ברמת ואיכות התשובות שאתה נותן דוקטור אורן..אני גר בצד השני של המדינה וקצת קשה עלי להגיע..אני נתקל בהרבה אנשים שכיבכול יש להם מזור ומרפא למצבי העדין...אני בן 25 ולא מצליח להיכנס לזוגיות הייתי אומר שאני עשרים אחוז סגור עשרים אחוז ביישן..בעל לב טוב...אבל לא יהיר או דומיננטי בצורה חריגה וכריזמטי..אני סטודנט ולכן קצת קשה לי לגשת לסדרה ארוכה של טיפולים..אבל אילו היה עלי לגשת לטיפול...איזה טיפול היית חושב שכדי לי לגשתמטפל ריגשי..פסיכולוג קליני..CBT קוגניטבי התנהגותי...כלומר יש הרבה מאוד ואני לא יודע למי לגשת?האם יש משהו קצר מועד שבאמת יכול להשפיע לטובה עלי?

דניאל
איזה סוג טיפול עלי לפנות?
06.08.2017 • 16:46

דבר נוסף ששמתי לב שאני תמיד מחפש למה לא לאהוב את הבחורה מבחינת מראה..או שהן אומרות שאני צריך להיות עם יותר ביטחוןהאם זה מעיד על סוג הטיפול שמגיע לי???

ד"ר אורן חסון
טיפול וביטחון עצמי
09.08.2017 • 11:04

דניאל יקר,
ראשית, כדאי שתבדוק אם במוסד האקדמאי שבו אתה לומד, יש שרות טיפולי חינמי או לפחות מסובסד לסטודנטים. במוסדרות אקדמאיים רבים זה קיים. ואז, תיקח את מה שיש, כי פחות חשובה הגישה הטיפולית הפורמלית, כמו החיפוש אחר תובנות.אחרי הכל, ושוב - די בדומה לכמה פניות שהיו כאן לאחרונה, ראה את בני ואת חיים כמה שאלות למטה, איבדת ביטחון ואז אתה נזקק ל'כללים' כדי להבין מה קורה ומהי הסיבה. האם זו נטייה קודמת שלך לראות את העולם על פי סטיגמות וכללים שהיא חזקה יותר מאשר אצל אחרים (כי הרי זה קיים במידה מסויימת אצל כולנו, כי קל לנו להתנהל בעולם כאשר יש בו כללים שאנחנו יכולים להבחין בהם) - שאולי דורשת התייחסות טיפולית מסויימת? - לא יודע. אולי לא. אולי זה בעיקר שאלות שקשורות לביטחון עצמי. טיפולCBTבדרך כלל ממוקד יותר, והשאלה היא גם שאלה של סבלנות שלך ושל הכסף, אבל לפעמים דווקא בטיפול פסיכודינמי תקבל יותר אמפתיה, והבנה והדרכה לפי מה שאתה נזקק לו ונדרש לו כדי לשנות גישה או כדי לקבל יותר ביטחון. זה בעיקר תלוי באיכות המטפל ובאישיות שלו, אבל גישה כזו או אחרת מאפשרת למטפל לפעמים ללכת על פי הדרך הפורמלית של הטיפול, במקום לשהות איתך זמן מסויים עם הקושי לפני היציאה לפתרון, או להיפך, לשהות איתך יותר מכפי שצריך לפני היציאה לפתרון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083