חששות בקשר זוגי: מה לעשות?

תאריך פנייה: 23.11.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לולה
איך מחליטים איפה לגור?
23.11.2014 • 23:14

היי,בן זוגי ואני יוצאים שנתיים וגרים ביחד קצת יותר משנה. אני בת 27 והוא בן 28.שנינו גדלנו בערים אחרות, במרחק של 40 דקות נסיעה. לאחר שסיימתי את התואר הראשון שנה עברה התחלתי לחפש עבודה גם בעיר שלי וגם בעיר שלו וככה אמרנו שנחליט איפה נגור לאחר שאמצא עבודה. מצאתי עבודה בעיר שלו וגם לו היה מאוד נוח כי הוא בעל עסק והכל מתנהל בעיר שלו. עסק של אירועים שהוא עובד בלילות וכל העובדים שלו והמחסן שלו נמצאים בעיר.אנחנו עם רכב אחד והוא עובד בלילות בעסק שלו ואני עובדת בימים.זה יוצר מצב שרוב השבוע אנחנו כמעט ולא מתראים חוץ מהשעה החופפת שאני חוזרת הביתה ולפני שהוא יוצא לעבודה.אין לי פה משפחה, הכרתי רק חברה אחת שהיא צעירה ממני ב5 שנים. אני לא בקשר עם המשפחה שלו מעבר לארוחת שישי ואני מרגישה פה מאוד בודדה.התחלתי לדבר איתו על זה ששנה הבאה אני רוצה לחזור לגור בעיר שלי. כי אנחנו מתכננים להתחתן ולהביא ילד בשנתיים הקרובות ואני רוצה לגור ליד המשפחה שלי ולא רוצה להרגיש כל כך בודדה כשהוא במילא כל ערב עובד ואני נשארת לבד בבית עם הכלב שלנו.אני מרגישה שהוא לא הכי רוצה לעשות את זה. הוא רוצה להישאר פה כי נוח לו לנהל מפה את העסק. הוא אומר שנגיע לסוף השכירות שלנו שנה הבאה ואז נחליט לפי הסטטוס התעסוקתי שלנו ואומר שמבחינתו אין לו בעיה לעבור לגור ליד המשפחה שלי.גם אמא שלו לא הכי אוהבת את הרעיון. לא שמישהו שואל אותה, אבל עדיין היא מביעה התנגדות וחוסר אמונה שהבן שלה באמת יעבור לגור רחוק ממנה.יש לנו זוגיות נהדרת, אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני אבל אני חוששת שיש בינינו איזשהו ניגוד אינטרסים.אני מרגישה מאוד בודדה ומתוסכלת רוב הזמן והוא יודע את זה אבל מצד שני אני לא רוצה שהוא ירגיש בודד ומתוסכל אם בסוף אשכנע אותו לעבור.אני לא יודעת מה לעשות. אני לא מסוגלת להישאר פה עוד שנה, לא מסוגלת לחשוב שאגדל פה את הילדים, אמא שלו גם אמרה בבירור שלא נבנה עליה עם עזרה, בעוד אמא שלי רק מחכה שאביא לה נכד שתוכל לעזור לנו בכל הזדמנות.מה אני יכולה לעשות כדי לגרום לנו לעבור לעיר שלי בעוד שנה לכל היותר? איך לעשות את זה בלי ללחוץ יותר מדי ובלי שהוא ירגיש מתוסכל?

ד"ר אורן חסון
להיות בטוחה בקשר הזוגי שלך
24.11.2014 • 16:17

לולה יקרה,
עושה רושם שהדבר העיקרי שמפריע לך כרגע, מעבר לקשיי היומיום, הוא החשש שבן זוגך לא ישמח על ההזדמנות לעבור לעיר מגורייך, וגם אם יגיע, ירצה לחזור מהר אל העיר שלו. אחרי הכל, כל העולם העסקי שלו שם. את לא רואה את עצמך ממשיכה לגור שם מעבר לשנה הזו, והעובדה שאמו מביעה התנגדות לזה רק מעצימה את חוסר הביטחון שלך. את חוששת שמא, אם הוא ירגיש רע עם ההחלטה להישאר בעיר מגורייך, תצטרכי לעשות החלטות קשות (או לחיות עם העובדה שהוא לא מאושר, שגם היא תוריד לך ביטחון בזוגיות שלכם), ולהיות אומללה בכל החלטה שתגיעי אליה.אלא שאת לא יודעת מה באמת יקרה בעתיד. את בעיקר חוששת מהגרוע מכל, אבל אחרי הכל, כנראה שגם החבר שלך אוהב אותך. אחרת, בתנאים שלו, שיש לו מה לעשות שם, לא היה מוכן ברצינות לשקול את המעבר לעיר שלך. אני חושב שמגיע לו שתתני לו את הצ'אנס שיעמוד במילה שלו, כי הוא מעריך את ההשקעה שעשית, ורוצה ללכת לקראתך. את מאד רוצה שהוא ירגיש טוב איתך תמיד, ואת לא בטוחה בכך שזה יקרה בתנאים אחרים, וזה מערער אותך. יתכן מאד שחוסר הביטחון הזה גם משפיע או ישפיע על ההתנהגות שלך מולו, וגם מכך את חוששת. אולי זה משהו שאת צריכה לעבוד עליו, כי מגיע לך להרגיש בטוחה בקשר הזוגי שלך.וראי בבקשה גם את תשובה שלי מן העבר:http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3829580

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083