דייט ראשון: מה עושים כשלא מתחברים?
ויקי
מה לעשות?
⌄
שלום
דר' חסון,הכרתי מישהו צעיר מימני, ונפגשנו לדייט 1.הוא מצא חן בעיניי, אך הבחנתי שהוא מאוד כפייתי, וכנראה סובל מבעיית קשב וריכוז.לפני הפגישה הוא התקשר אליי עשרות פעמים וסימס לי המון.בפגישה הוא הוציא מכיסו שוקולד, השוקולד היה נמס וחם כשלקחתי אותו, הרגשתי כמו ילדה בת 12, זה היה מאוד רומנטי.לאחר הפגישה התווכחנו על משהו, ואז הוא אמר "הבאתי לך שוקולד", ממש ילדותי כשהוא אמר את זה ( הבנתי שהוא אימפולסיבי ואומר דברים בלי לחשוב). מהכעס אמרתי לו "קח את בשוקולד" והחזרתי לו.הוא נפגע, אני המשכתי הבייתה והוא רדף אחריי וביקש שאחזור.הוא שאל מה איתנו, ושהוא לא רוצה להשאר ולהיות לבד, אמרתי לו, זו לא סיבה בכדי להמשיך קשר.עוד אמרתי לו שאחשוב על זה ונדבר.לאחר שהגעתי הבייתה הוא לא הפסיק להתקשר וסימס לי.אתמול הוא התקשר ולבסוף עניתי לו, והסברתי לו שהוא קודם צריך לעבוד על עצמו, שהבחנתי שיש לו בעיית כפייתיות וקשב וריכוז, ושהוא אימפולסיבי.הוא ענה לי ואמר שמישהי שפותחת בקלפים גם אמרת לו את זה וגם מאבחנת, כלומר אני השלישית שאומרת לו את זה, וזה מאוד מעניין איך ידעתי את כל הדברחם האלה.אמרתי לו שיש חי ניסיון, ושגם אני סבלתי מהפרעת קשב וריכוז, פשוט טבדתי על כל זה בכוחות עצמי וכיום מתמודדת ברוך השם טוב עם הכל.הפצרתי בו שילך לרופא משפחה וההוא יכוון אותו ויסייע לו.דיברתי עימו כשעה בהבנה ועוד אמרתי " עזוב קשרים עם בחורות, קודם תדאג לעצמך, ותראה איזה סיפוק תרגיש וגם הביטחון העצמי שלך יעלה ותרגיש טוב עם עצמך.הוא הקשיב והסכים.לאחר מכן הוא התקשר שוב ושאל מה קורה איתנו, כאילו כל מה שדיברתי איתו לא היה.נאלצתי לסגור את הטלפון.היום כשפתחתי את הטלפון ראיתי שהוא התקשר מספר פעמים ואף השאיר הודעה " מה קורה איתנו".דר', מה לעשות במצב כזה?הוא בחור טוב, באמת, אבל כל העניין של הכפייתיות ממש מרחיק ומוריד מהערך.נ"ב: אתמול חטפתי כאבי ראש עזים לאחר שדיברתי עימו מכיוון ניסיתי לשכנע אותו. אני חושבת עם אשאר בקשר עם אדם כזה, זה יפגע לי בבריאות, יתרה מזו הוא גם יפגע.אני לא רוצה להפגע ולא רוצה לפגוע!מה לעשות דר'?להזכיר אני בת 33 והוא 28
ד"ר אורן חסון
אז מה הסיפור?
⌄
ויקי יקרה,
נפגשת עם מישהו לדייט ראשון שבסופו התווכחתם, את נפגעת, הוא נפגע ונפרדתם. הוא רוצה להמשיך להיפגש איתך, אבל את לא רוצה להמשיך ולהיפגש איתו עוד. אם את לא רוצה: אז מה הסיפור?