חששות בזוגיות פרק ב' - מה לעשות?

תאריך פנייה: 25.05.2017 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יפעת
חשש ממעבר למגורים משותפים
25.05.2017 • 15:11

שנינו בני 45 גרושים עם ילדים.אנחנו ביחד כבר שנה והקשר הוא טוב מאד בכללי. אנחנו חושבים לעבור לגור ביחד אבל אני קצת חוששת בן זוגי נמצא בחובות אין לו עבודה קבועה לשנינו אין רכוש אז נעבור ביחד לדירה שכורה ונחלוק בהוצאות.אני מאד חוששת לגבי העתיד ופוחדת שהנטל הכלכלי יפול עלי .הוא בחור טוב מאד מגונן אבל הוא לא מתנהל כלכלית טוב .הוא כרגע שוכר דירה ולא תמיד משלם שכר דירה בזמן הוא בקשר טוב עם בעל הדירה שמבין ומתחשב במצבו . אני מודאגת שקשר שהוא טוב וזוגיות נפלאה תהרס כשיגיעו תשלומים ואני אצטרך להיות ה״שוטר הרע״ שמזכיר שצריך לשלם תשלומים. מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
זוגיות פרק ב' עם פערים כלכליים
27.05.2017 • 22:40

יפעת יקרה,
אני חושב שהחשש שלך, ובצדק, הוא קודם כל שהעומס הכלכלי שלו יוטל עליך, רק כי זה נוח, וכי את לא השוטר הרע. או לפחות שכך הוא מאמין, וגם את, בעצם. אבל החשש האחר שלך מוצדק גם כן, כי אם הוא לא יעמוד במחוייבויות שלו, תצטרכי ללחוץ עליו (קרי: להיות זו שמבקרת, ושופטת), וזה עלול לערער את הקשר שלכם. מה שעוד יפריע, לדעתי, הוא גם העובדה שאת לא תרצי להיות השוטר הרע, ותנסי לעשות זאת בעדינות לאורך זמן, ומאופקת לאורך זמן, עד שלא תוכלי עוד, ותאכלי את עצמך מבפנים - וזה בהחלט יהיה קשה. כך שלפי תאורך, החששות שלך באמת מוצדקים. כרגע, נראה לי שתוכלי לומר לעצמך את אחת משתי האפשרויות הבאות:א. אני אוהבת אותו, ומוכנה לספוג את המחיר הכלכלי, אם יהיה כזה, העיקר שתהיה לי איתו זוגיות טובה? (מאחר שאני לא יודע מהם העומסים הכלכליים הכרוכים בזה, ומהן האפשרויות שלך, קשה לי לומר לך מה לעשות בעניין הזה, זו החלטה שלך) אם כך תחליטי, קחי בחשבון את הגרוע ביותר הסביר, וצאי מתוך הנחה שזה יהיה בין זה לבין המקסימום האפשרי - אם את מוכנה לזה, אז לכי על הקשר הזה.ב. אני רוצה להמתין עוד זמן, כדי לראות מה קורה, מהי מידת היציבות שלו, והאם ומתי אוכל לעבור לאפשרות א'.גם באפשרות הזו, אפשרות ב', יש סיכון, שכן אולי גם אז תכעסי עליו שהוא לא מסתדר, ושלכאורה גם עכשיו הוא אשם בכך שאתם לא ביחד, ולכן גם באפשרות הזו אולי תשובי להיות השוטר הרע. ואם כך נגזר עליך כך או כך, אז אולי יהיה לך קל יותר לעבור לאפשרות א', לפחות כדי לבחון את הקשר שלכם טוב יותר, ולפחות עם פחות לחצים בתחילת הקשר.אני לא יכול לומר לך מה נכון יותר, אבל אני קצת מנסה לעזור לך לחשוב על האפשרויות. בהצלחה!בעצם, אולי גם תתני לו לקרוא את המאמר שכתבתי עלזוגיות פרק ב', ותדברו על זה ביחד. עשי זאת אם את חושבת שזה יעזור לכם לדבר. לשיקול דעתך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083