חשש מנטישה? מה לעשות?
יוסי
חיילים
⌄
הכרתי מישהי יצאנו חודש ועכשיו אני זוג בערך חודש יש ביננו מרחק נסיעה של 4 שעות אבל היתרון שאנחנו באותו בסיס היא כנראה יוצאת לקורס קצונה מה שאומר כול שבת שניה הביתה או כול 21 ולא תמיד נוכל להתראות בשבתות במצב הנתון שאנחנו באותו בסיס הכול יותר קל ויש פתרון אבל-אני החבר הראשון שלה,הנשיקה וכיוצא מזהאני רוצה רק טוב בשבילה אבל אני חושש מה יהיה הקשר יתפרק לאורך חצי שנה עם לא ניפגש כמעט ולאחר מכן היא תשרת בבסיס אחרהאם נכון מצידי לבקש ממנה לוותר על הקורס או לנתק את הקשר כדי למנוע יותר כאב בעתיד..או שיש פתרון אחר
ד"ר אורן חסון
החשש שהיא תוותר, או שאתה תיכשל?
⌄
יוסי יקר,
אני לא יכול לדעת מה יקרה, כמובן. החשש שלך מכך שהיא תיצור קשר אחר כשאתה רחוק מהעיניים, הוא חשש שיש לו בסיס, והוא תלוי מאד בעד כמה הקשר ביניכם חזק. מצד שני, כשאתם רחוקים, זה יכול לקרות גם לך.לבקש ממנה לוותר על הקורס, זה אגואיסטי. לנתק את הקשר כדי שלא יכאב לך אחר-כך, גם זה אגואיסטי. ואם, ונדמה לי שאולי זה המצב, אתה חושב על כך שאולי אתה הוא זה שלא יחזיק מעמד, ורוצה להימנע ממצב שבו תבגוד בה ותכאיב לה מאוחר יותר (כי הדגשת שאתה הראשון שלה, מה שמצביע אולי על כך שאתה חושב שהיא קשורה אליך אולי יותר משאתה לה), אז אולי הקשר אינו נכון כרגע. ולפעמים, תזמון נכון הוא בעל משמעות רבה לקשר. אם זה המצב, אתה לא יכול בגלל העובדה שאתה לא בטוח בכך שאתה קשור אליה מספיק כדי לעמוד במרחקים ובפסקי הזמן שיהיו ביניכם, לדרוש ממנה לוותר על משהו שהוא חשוב לה. זה אפילו יותר אגואיסטי.אם אתה חושב שלא תחזיק מעמד, אזי או שתבחן את זה לאורך זמן, או שתתן לה ללכת. אחרי הכל, אפשר להיות גם אגואיסט, וגם הוגן.