מטרות שונות בזוגיות - מה עושים?

תאריך פנייה: 04.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלי
צריך עזרה
04.11.2006 • 11:56

אני יוצא אם חברתי כבר 6 שנים והשאלה שכולם שואלים היא כמובן מתי אתם מתחתנים היא לא ממש לוחצת אבל אני יודע שהיא רוצה כמו כל בחורה להינשא כבר שנינו בגילאי העשרים המתקדמים .הבעיה אצלי היא שאני לא ממש החלטי לגביה ואולי קצת מפחד מהמושג נישואים שזה אומר משכנתא ילדים יותר מחוייבות אנחנו לא גרים יחד .היא בחורה אם מעלות מאד טובות וכך גם אני הבעיה היא שלא תמיד שנינו באותו הראש ולפעמים הדיעות והמטרות שלנו בחיים נראות שונות אחד מהשניה ואולי זה מה שבעצם מפחיד אותי לעשות את הצעד קדימה .אולי ברגע האמת או בתוך חיי הנישואים היא תשתנה אבל לא רוצה לקחת ריזיקה סתם ובסוף לסבול בקשראשמח לעזרה בנושאיום טוב

ד"ר אורן חסון
חשש לגלות שהמטרות אינן דומות
06.11.2006 • 00:54

אלי יקר,
עושה לי רושם שמרוב חשש שמא תגלו שהמטרות שלכם אינן דומות, אתם לא מדברים על זה, וכך נשארים בסטאטוס קוו. אז אולי הגיע הזמן שכן תדברו. שאתה תדע בדיוק מה מטרותיה בחיים, והיא תדע בדיוק מה מטרותיך בחיים, ושתתחילו לחשוב אם יש מקום לפשרות, כדי שהטוב שביניכם יישאר. והרי רק בגללו אתם 6 שנים ביחד. ומקסימום, אם תגלו שהפער גדול מדי, תהיינה לכם שתי אפשרויות, האחת היא להפרד, והשניה היא לנסות ולהתמודד במשך זמן מה עם הפערים, ואולי ללכת ליעוץ זוגי שיאפשר לכם לדעת טוב יותר אם הפערים ברי גישור, ואיך. אבל המידע הזה, אם אתם מוכנים להמשך חיים יחדיו, אתה חייב אותו לה, והיא חייבת אותו לך. אני מתרשם מכך שלפחות אתה חושב שהגיע הזמן לדעת מה קורה. ואם אתם מוכנים לבדוק את הזוגיות שלכם ולראות אם היא עומדת במבחן המציאות, אולי כדאי להתחיל ולגור ביחד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083