חשדנות לאחר בגידה: מה לעשות
יעל
זוגיות.
⌄
שלום
!לאחר הרבה שנים של נשואים,(ילדים ונכדים),קשר טוב של חברות התברר לי להפתעתי שבעלי הכיר בחורה ונוצר בינהם קשר.הרגשתי מיד שהתנהגותו שונה וכששאלתי הודה בפני ואף ספר והתוודה.לדבריו הכל קרה במקרה(נוצרו תנאים מתאימים ,בטיול) מבלי שהיתה לו כוונה לפני כן לחפש תחליף,ומכיוון שתמיד אהב אותי לא התכוון לעזוב.הבהרתי לו שאיני יכולה לקבל עוד שותפה לחיינו ובקשתי שינתק את הקשר.הוא הבטיח ולתדהמתי לאחר מספר חודשים גיליתי שהקשר לא נותק,והמשיך להתקיים.דברנו שוב על הנושא ושוב קבלתי הבטחה מתוך הבנה שהפעם אי אפשר יהיה לשקם את יחסינו,לדבריו היה לו קשה לנתק את הקשר החדש מיד למרות שידע והבין שאין לקשר זה "עתיד",למרות שלא רצה לפגוע בי ולא בקשר הותיק והטוב בינינו.מאז אני חיה בחרדה עצומה,כל האמון שהיה לי נהרס,כל שיחת טלפון או מספר על צג הנייד שלו מקפיצה אותי,הפכתי לחשדנית ולא שקטה!.אני לא רוצה להגזים בחקירות ובילושים כי זה לא תורם לשיקום היחסים ששנינו מעונינים לשקם ומאידך-פשוט קשה לי.אני נעזרת ביעוץ פסיכולוגי,מנסה לראות את העובדה שבכ"ז הוא בבית,וכל זה לא ממש עוזר.פעמים רבות תוקפים אותי לחצים,חרדות ומחשבות שחלקן אולי דמיוניות,אך על סמך העבר קשה לי להאמין בו.
ד"ר אורן חסון
חרדות בעקבות בגידה, וסבלנות
⌄
יעל יקרה,
החשדנות שלך, בהתחשב בתנאים היא טבעית. אלא שאת נמצאת בטיפול פסיכולוגי, ואין ספק שהמטפל שלך יודע ומכיר את המצב יותר ממני. מה שאני קולט ממך הוא שאת לא בוטחת מספיק במטפל/ת שלך, או לחילופין, שקצרה לך הדרך, ואין לך סבלנות לעבוד על עצמך כדי להגיע לשלב הבא. אם הבעיה שלך היא חוסר אמון במטפל שלך, החליפי אותו. אם הטיפול רק החל, האזרי בסבלנות.