חשבון אישי בזוגיות
ליאת
???
⌄
אני(26) ובעלי (28) נשואים 3 שנים והיינו חברים 4 שנים לפני כן, הכרנו בצבא (היה הסמל שלי בצבא) ויש לנו תינוקת בת 4 חודשים, לא ברור לי מתי היחסים החמירו כי כל פעם אנחנו בעליות וירידות, אנחנו עדיין אוהבים אחד את השני אבל הפסקנו להיות חברים, היחסים נעים בין אדישות לכעסים נורא גדולים,ניראה כי כל אחד צאיתנו תקוע בקשיים שלטו ובעולם הפרטי שלו, קשה לי לדבר איתו וכל נסיון שלי להביא אותו לפגישה עם יעוץ זוגי נופלת כי הוא חסום ולא מוכן לגשת ליועץ כי בכל מקרה הוא לא ידבר!!!!, חשבתי לקבוע לו עובדה שאו שהוא בא לפגישה או שאני מסיימת את הקשר אך אני מפחדת שאם הוא יבוא כועס זה יהיה יותר מתסכל, ומצד שני חושבת שאם הוא לא מוכן אולי הוא לא שווה את המאמץ???!!!
ד"ר אורן חסון
החשבון שלך
⌄
ליאת יקרה,
את צריכה לעשות את החשבון שלך. כלומר, אם הוא לא מגיע לייעוץ, יש אפשרות שאת כן תלכי, ותלמדי מה לעשות בתנאים האלה, ואולי גם לצרף אותו עם הזמן. ואם לאו, לעשות לך את החשבון אם נישואים כאלה, בתנאים שהם, כדאיים לך. בסופו של דבר, החשבון הוא שלך.ואין לך מה לפחד שהוא יבוא ליעוץ כועס, כי אני מבטיח לך שזה לא יהיה יותר מתסכל מאדישות וכעסים שאתם גוררים וצוברים לאורך זמן. אולי קצת יותר מרוכז, אבל גם תחת שליטה. התחילי לחשוב על התרחיש הגרוע ביותר שיקרה לך בזוגיות, מה שיכול, באופן מפתיע, לתת לך כוח לאחר שתביני שיש גם גרועים ממנו, אבל לא אצלכם. כשתביני שאת יכולה לחיות איתו, עם התסריט הזה, נסי לחפש דרכים לשפר את התסריט הנוכחי. יעוץ, לבד או ביחד, הוא דרך ללמוד דברים חדשים שיוכלו לסייע לכם.