בחור מתלהב? מה עושים?
שרונה
משלוש יוצא אחד!!!
⌄
היי אני בת 21, די חסרת נסיון במערכות יחסים (יש לי רק אקס 1, ורשימה ארוכה של בחורים שיצאתי איתם ולא יצא מזה כלום).לאחרונה הכרתי מישהו ממש נחמד אבל המרחק ביננו הוא פשוט מתיש, וזאת הסיבה היחידה לזה שאני שוקלת לא להמשיך את הקשר. מבחינתו זה לא מהווה בעיה כי הוא עם רכב, אבל אני טוענת שלא יכול להיות מצב שרק צד אחד משקיע ואני לא אוכל לדרוש ממנו כל הזמן לעשות נסיעה של 3 שעות בכל פגישה. לציין כי אני באה ממשפחה פרימיטיבית שלא מוכנים לשמוע על לישון אצל בן הזוג או לעשות שבתות אחד אצל השני.עוד דבר שמפריע לי הוא עצם העובדה שהבחור פשוט מרעיף אותי במחמאות, בכל הזדמנות בכל מצב, מדבר איתי על רגשות אחרי 2 פגישות, ועל זה שהוא מאוהב בי, וזה מדליק אצלי נורה אדומה.במקביל לכל הסיפור הנ"ל, יש מישהו במקום העבודה שלי שהוא ממש עושה לי את זה ואני מתחילה לפתח אליו רגשות, ואני רואה אותו כמועמד הפוטנציאלי בשבילי, ויש כמה אנשים במשרד שמנסים לשדך ביננו ואני רואה גם רמזים מצידו.כל המצב הזה גורם לי לחוסר התלהבות כלפי הבחור ההוא שגר רחוק, וחוסם אותי כלפיו.אז השאלות שלי הם בעצם:1. האם זה נורמלי שאחרי 2 פגישות אני שומעת דברי התאהבות מצידו?2. האם כדאי לי להחזיק את שניהם על אש קטנה?3.אם הקשר עם הבחור מהעבודה יצא לפועל (שזה מה שאני רוצה בעצם) האם אתה ממליץ להיכנס לסוג זה של קשר כאשר אנחנו נצתרך להתראות מדי יום במשך 9 שעות ?4.אודה לך על תשובות מפורטות...תודה רבה.
ד"ר אורן חסון
אבל את רוצה להוציא מזה זוג...
⌄
שרונה יקרה,
מצד אחד זה מחמיא שהבחור משקיע בך כל כך הרבה. מצד שני, לחשש שלך בשל ההגזמה שלו במחמאות ובהתאהבות שלו בך תוך שתי פגישות יש הצדקה, שכן היא מעידה, לכאורה לפחות, או על חוסר כנות או על נואשות מסויימת. אבל אולי גם הוא צריך לעצמו את ההצדקה להשקעה שלו, ולכן מתמסר בקלות רבה יותר.לגבי השאלות שלך:עניתי לך בפיסקה הקודמת.אש קטנה: את בת 21, ומגיע לך להתנסות בכל. זה לא אומר שתצליחי, אבל את יכולה להפיק מזה לקחים.אם זה מה שאת רוצה, את הקשר עם הבחור מהעבודה, יש לזה מחיר, כמובן, והמחיר הוא הסיכון שזה לא יילך ותצטרכו להמשיך ולהיות ביחד. אלא שכאמור, שרונה, את בת 21, אני מניח שמקום העבודה הנוכחי אינו עדיין שיא הקריירה שלך, ואולי למען בחור מוצלח כדאי לקחת סיכונים.במילים אחרות, שרונה, נראה לי שאת צריכה ללכת אחרי האינסטינקטים שלך. ממילא את לא יכולה לדעת מה בדיוק יקרה, וכל עוד יש לך אפשרויות נוספות (כי הרי בעתיד יש לך סיכוי טוב להשיג יחסים נוספים אם אלו לא יעבוד, או מקום עבודה אחר, אם הנוכחי ישתבש – אלא אם אני טועה וזה לא אפשרי), אז מותר לך להתנסות ולבחון את מה שאת באמת רוצה. אחרת לא תסלחי לעצמך אחר-כך.