חרדות מיחסים קודמים: מה לעשות?
נטלי
איך מחוקים את אהבה מהראש
⌄
שלום
אני בת 22הקשר הסתיים ממש לא מזמןוהייתה שם סוג של אהבהוהצד השני בחר בחירה בחיים שלו ולקום וללכתהקשר נמשך פחות מצחי שנהואני לא יודעת איך מוחקים את הזכירונות,והכאב שמתעורר מחדששהפחד שלא אכיר מישהו כמהוהפחד שרק ירצו לנצל אותיויש לי גם בעיות מבחינת קשר..שאני למשל רוצה לקחת את הזמן שלי גם אם זה הרבהולעשות סקס מתי שנח לי..ולא מתי שנח לבן זוגוהיום הרבה זוגות נפרדים בגלל זהכי לא עושים סקס מהר..ואני לא יודעת מה לעשותואיך להתאהבואיך להקשרואיך לסמוך על אנשים יותר.
ד"ר אורן חסון
למחוק קבצים לא רצויים?
⌄
נטלי יקרה,
היה יכול להיות רעיון לא רע להיות מסוגלים לעבור על כל הקבצים שלנו בראש, ולהחליט מה למחוק ומה לשמור, אלא שזה לא הולך כך. גם לזכרון יש משמעות, כי הוא מלמד אותנו איך לנהוג להבא. אלא שלפעמים אנחנו מייחסים חשדות וחרדות עמוקים מדי לארועים שהיו, וכאן, את חוששת שהנסיון שלך בקשר האחרון יפגע ביחסים שלך בקשר הבא.העניין הוא שהנסיון שלך הוא לא רב, וסטטיסטית, על סמך הנסיון שלך, קשה לקבוע כללים. את מרחיבה את הנסיון לקבוע כללים גם לפי מה שאומרים לך, או התבוננות מרחוק וקליטה של חלקי מידע, וזה לא מדוייק. כי האמת היא שיש לכל הכללים הללו כל כך הרבה יוצאים מהכלל, כך שאת לא צריכה לפחד מהסטטיסטיקה האישית שלך. תני לעצמך זמן להתנסות עם אחרים, ומהר מאד תראי שכל אדם הוא אחר, ואפילו שגם את מתנהגת אחרת עם כל אדם. לפחות קצת אחרת, ולפעמים הרבה אחרת. תני לעצמך להתנסות, ונסי ללכת בדרך שלך. במוקדם או במאוחר סביר שתמצאי מישהו שהקצב שלו מתאים או לפחות מספיק קרוב לזה שלך, או שהוא מספיק גמיש כדי להתאים את עצמו לשלך.