חרדות לאחר הריון: בטחון ושותף
קרן
לא רגיש מספיק
⌄
אורן שלום,אני בתחילת הריון, בשלב של הבחילות ההקאות והחוסר ביטחון. לפני שגיליתי שאני בהריון אני והבן זוג שלי לקחנו הפסקה של כמה ימים וחזרנו. אני די חסרת ביטחון והיות ואני ובן הזוג שלי לא הסתדרנו כל כך טוב לפני כן אז נותרו אצלי הרבה משקעים. אני מרגישה שאני פתאום תלויה בו וזקוקה לו, ממש ככה...כאילו איבדתי את כל העצמאות שלי מאז שגיליתי שאני בהריון. הוא מאוד שמח שאני בהריון, אני מנסה להבין מה בדיוק קורה איתי, אני בסמסטר של מבחנים ולא מצליחה לגשת לשום מבחן. אתמול דווקא כשהייתי צריכה אותו הוא נסע לשתות עם חברים וישן אצלם, כשהוא התכתב איתי בערב הוא היה כבר די שיכור, הוא לא יוצא להרבה ערבים כאלו ומשתכר וכשהתעמתתי איתו על זה הוא אמר שקשה לו ימי חמישי שאני חוזרת מהעבודה באחת עשרה וקמה בחמש וחצי בבוקר ואז הוא מחכה לי בחוסר מעש, אמרתי לו שישן שם, אבל עמוק בפנים אני לא באמת חושבת שזה בסדר, או שבן זוג צריך להשאיר את הבת זוג שלו בבית כשהיא מקיאה ולא מרגישה טוב ולהתשכר ולישון אצל חברים, גם אם אני חוזרת באחת עשרה ויוצאת לעבודה בשעה חמש. זה שוב מוריד לי את האמון בו שהוא לא באמת יכול להיות שם בשבילי במצבים שאני צריכה אותו וכשאני לא במיטבי. הוא כתב לי אתמול הודעת SMS שאני במקום הכי בטוח שיש...אבל זה לא באמת מרגיש כך...מה אתה חושב?
ד"ר אורן חסון
הראש, ההורמונים,הקשב שלו לצרכים שלך
⌄
קרן יקרה,
לא פלא שאת מרגישה כפי שאת מרגישה לאחר ההריון. אם את רוצה להישאר בהריון, ואם את רוצה להביא לעולם ילד אחר-כך, את רוצה גם להיות בטוחה יותר שאבי הילד יישאר איתך, ושהנישואים הללו יהיו טובים ויציבים. לא פלא שאת בודקת יותר ורוצה ראיות ברורות יותר. את רוצה לראות את המחוייבות שלו, והוא מראה לך זאת באופן חלקי. ובעיקר באמירות יותר מאשר במעשים. תצטרכי להסביר לו זאת באופן ברור יותר, והשתדלי יותר לספר לו על הצורך שלך בו, ובעזרה שלו, יותר מאשר להתלונן שהוא לא בסדר. לפעמים לא קל לבקש. וקחי בחשבון שאחד הגורמים שכנראה מניעים את הצורך הזה שלך בבטחון, הוא הפעילות ההרומונלית שלך בעת ההריון. כנראה שזו אחת המטרות שלה – לוודא שיהיה לך מלווה טוב לחיים. ולכן, הצרכים שלך אינם בהכרח הגיוניים "לגמרי", אלא רגשיים. כי כך את בנויה, ואת הצורך הרגשי הזה שלך הוא אמור לספק.ולכן, אגב, הראש שלך מרחף במקומות אחרים, וקשה יותר להתמודד עם הבחינות. זה הצורך בשותף ראוי, והמחשבה על העתיד, והחרדות שתופסים את המקום של לילך המיושבת והמעשית.