חרדות וקינאה בזוגיות

תאריך פנייה: 19.01.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דינה
חסרת אונים
19.01.2011 • 12:20

שלום רב
!יש לי בעיה ואני מקווה שתוכל לפתור לי אותה.אני והחבר שלי כבר 3 שנים ביחד ובתקופה האחרונה אני מרגישה שאני קנאית בטירוף. תמיד הייתי קנאית אך לא הראיתי לו כ"כ, ועכשיו אני ממש לא יכולה לעמוד בזה ואני מעירה לו המון.יש לו ידידה מהלימודים באוניברסיטה שהם לומדים ביחד, בקשר טלפוני יום יום ואני פשוט לא מסוגלת לקבל את זה. דיברתי איתו שמפריע לי שהם לומדים ביחד בבית שלו ושהוא לא מכבד אותי על כך. הוא הסכים ובאמת לא הביא אותה לבית שלו.אח'כ שיחה אחרת הפריע לי שכל עבודה שהם צריכים להגיש בקורס מסוים, הם תמיד עושים ביחד. בסופו של דבר קיבל את זה ומנסה ללמוד עם חברים אחרים.לפני שבוע יצאנו לפאב ערב סטודנטים ופשוט המון בחורות באו אליו להגיד שלום וכמובן חיבוק ונשיקה, וגם הוא כשראה מישהי מוכרת בא להגיד לה שלום עם נשיקה. אמרתי לו שמפריע לי כל הנישוקים והחיבוקים , מה רע בלחיצת יד? הסכים לא לעשות את זה.בעניין הידידה הם עדיין בקשר טלפוני והוא הסביר לי שזה נטו לימודים אבל אני יודעת שזה מעבר כי הם מדברים יום יום וכמובן שזה מחזק את הקשר ובטח גם מדברים שיחות אישיות וכו' וזה מציק לי נורא.הכי כואב לי שהיא התקשרה כשהיינו ביחד והוא לא ענה, ואז שאלתי אותו למה הוא לא עונה אז אמר לי שאין לו כוח עכשיו שכל אחד יתקשר וישאל אותו איך היה במבחן. ישר בהזדמנות הראשונה בדקתי בפלאפון שלו מי זה היה וזאת הייתה הידידה.החבר שלי מסתיר ממני כשהיא מתקשרת כנראה כדי לא לעצבן אותי. אך אני לא רוצה שהיחסים שלנו יהיו בנויים על שקרים והסתרות ממני. כמובן לא אמרתי לו כלום כדי שלא ידע שבדקתי לו את השיחות.ד"ר, אני מרגישה כל כך רע עם עצמי שאני ממש נהיית חשדנית בכל דבר וקנאית ולא מסוגלת לחשוב שהוא מדבר עם בנות עם זה ביציאה וכו'. אני מרגישה שאני כל הזמן מעירה לו וקטנונית מדי אך בו זמנית אני לא יכולה להתמודד עם זה. אני לא רוצה שיסתיר ממני דברים.אני מרגישה שאני לא רוצה לצאת יותר לבילויים כדי לא להיתקל במצבים הנ"ל וזה יהרוס לי את היציאה.המצב הזה מפריע לי בשגרה שלי ביום יום כל הזמן חושבת על זה ובוכה למרות שדיברנו המון והרגיע אותי.אני יודעת שיש לי בעיה ואני רוצה לפתור אותה. אני מרגישה חסרת אונים מצד אחד אני רוצה לצאת מזה מצד שני זה לא נותן לי.השאלה שלי מה לעשות. האם ללהירגע קצת עם מה שמפריע לי ולא לדבר איתו כמה ימים על זה כדי שלא יהיה מאוס ולחוץ ופשוט לתת לזמן להירגע. מה אני צריכה לעשות כדי להתגבר על ה"מחלה" שלי . אשמח לעצהתודה רבה.

ד"ר אורן חסון
להתמודד עם החרדות והקינאה
20.01.2011 • 00:43

דינה יקרה,
יש לך בעיה, שבעקבותיה את עלולה לאבד אותו. אני לא יודע עד כמה הוא אשם או לא, כלומר, אם הוא באמת מפלרטט עם אחרות, או מתנהג על פי הנורמה המקובלת. אבל האופן שבו את מתנהגת כלפיו, בהנחה שהוא נוהג על פי הנורמה בלבד, גורמת לו להרגיש פחות ופחות טוב בזוגיות שלכם.קראי, להשוואה, את תשובתי, כמה שאלות למטה, בנושא דומה אם כי מוקצן יותר: קראי גם את השאלה.http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3315136את עצמך מעריכה שקינאה "בטרוף", כפי שאת מגדירה, מזיקה לך, ולכן פנית אלי. אני יכול לומר לך לרדת מכל העניין, ולהסיח את מחשבתך לנושאים אחרים, אבל חושב שכדאי שתלכי לטפל בזה באופן מקצועי (בטיפול). ובעיקר – שתלמדי תוך כדי כך להתרגל לחרדות, ולפחד מהן פחות, ואולי גם להעריך את עצמך יותר, כי בסופו של דבר, בין אם "תשמרי עליו" ובין אם לאו, הוא יוכל לעשות מה שירצה. ואם תצליחי להתגבר על הפחדים שלך, גם את וגם הוא תרגישו בזוגיות טוב יותר. שווה לעשות את המאמץ.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083