חרדות וחלומות: ניתוח רגשי
דני
פחד מכשלון מערכת יחסים
⌄
אני בת 22 וחוויתי לא מזמן טלטלה לא מובנת וקשה במע' היחסים שלי. אני נמצאת בקשר כבר שנה עם מישהו שאני באמת מגדירה כאהבת חיי. חשוב לי לציין שהאהבה בינינו לא פשוט קרתה אלא גדלה, התפתחה והתחזקה עם הזמן ובאמת נהפכה למשהו פשוט יפהייפה עד כדי כך שחשבתי כבר על חיים משותפים איתו ואמרתי לעצמי שאני בכיך יעזוב הכל על מנת לחיות איתו חיים שקטים עם ילדים.
לפני כחודשיים וחצי חלמתי שנפרדתי ממנו כי נגמרה בי האהבה כלפיו וזה פשוט הותיר אותי הרוסה ברמות שקשה לי לתאר. אני פשוט הרגשתי כאילו נעקר לי משהו מהחזה פיזית והרגשתי תחושה איומה של אובדן וכאב. אני בהחלט לא בחורה טיפשה ומודעת לכך שחלום הוא רק חלום, מה גם שהכל היה סבבה לפני אותו לילה אבל לא משנה כמה ניסיתי לדבר אל עצמי בהגיון הפחד והחרדה חדרו עמוק ולא הרפו. נכנסתי לסחרור רגשי, בעוד שאז ידעתי שהוא האחד בשבילי ושניהיה ביחד גם אם לא לעד אז לתקופה מאוד ארוכה עכשיו הכל התבלגן לי ורק ספק כרסם בי. ביליתי ימים ולילות במחשבה ועיסוק בנושא הזה והתחלתי לפתח פחד גם מדברים אחרים שעלולים לפגוע לי בקשר( מה אם אמשך לגבר אחר? מה אם אשתעמם? מה עם תדעך בינינו האהבה לתמיד?) כל הדברים הללו גרמו לי להרגיש חוסר ביטחון ואי אמון במערכת יחסים שלנו (כי ברגע ששאלות כאלה מחלחלות איך אפשר לחזור לרמת הביטחון שהייתה אז?!)
עכשיו כמעט חודשיים וחצי אחרי אני מתמודדת יותר טוב ורמת החרדה שלי פחתה וכשאני מצליחה לשכוח מהנושא הכל מצויין ואני מרגישה ממש מאושת עם החבר אבל אז כל הפחדים והמחשבות חוזרים. אני מרגישה כאילו זה לא יניח ליויהרוס בסופו של דבר את הקשר ואני לא יכולה לתת לזה לקרות.
הייתי רוצה לשמוע חוות דעת ואולי הצעה בנוגע למה לעשות או איזה סוג ייעוץ לבקש על מנת להתגבר על העניין (כבר מצאתי פסיכולוגית)? תודה מראש, דני.
ד"ר אורן חסון
חלום שהדליק חרדות
⌄
דני יקרה,
אני חושב שמה שקרה לך הוא שהחלום הדליק בך חרדות, ושנשאבת אל החרדות הללו. האם המקור לחלום היה חרדה חבויה? אולי. אבל הוא העלה אותה אל פני השטח, וגרם לך לסחרור רגשי, שאת לומדת להדעיך אותו, וזה טוב. בסופו של דבר - מה שקרה לא היה משהו ממשי, אלא חרדות, שהן טבעיות גם כאשר הכל טוב ואולי יותר אפילו כאשר הכל טוב מאד. החלום לקח את החרדה הטבעית הזו, והפך אותה לחוויה ממשית, וזה מה שהפחיד אותך. על זה את צריכה לעבוד - ללמוד להתמודד עם החרדות שלך, ולדעת למצוא להן מקום היכן שהן צריכות להיות - מתריע כנגד קשיים שעלולים להיות, אבל לא במידה שתהרוס את מה שטוב.