חרדות בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 17.06.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
נוי
שלום דר חסון,שאלה בבקשה
17.06.2012 • 09:39

שלום
דר חסון,שאלתי אותך בעבר שאלה (30.03.12) וענית לי עליה,רציתי לשאול אותך עוד משהו....אני מבינה שלא תוכל לקבוע בוודאות איך הבן אדם יתנהג במצב כזה או אחר אבל חשבתי שאולי מההכרות הרבת שנים שיש לך עם האנשים אולי יש איזשהם דפוסי התנהגות מסויימים שאופייניים לאנשים במצבים מסויימים.השאלה שלי מתייחסת למצב שעוזבים מאהב לאחר קשר של כמה שנים (גבר נשוי).עברתי בעבר טראומה שהבחור שעזבתי אותו לא השלים עם המצב ועשה דברים נוראיים עקב כך ועד עכשו יש לי את הפחד שאם אני עוזבת מישהו הוא יתנהג בצורה דומה. טוב,השאלה היא כזאת - אם עברו שנתיים מאז שעזבתי אותו והוא קיבל את זה בהבנה וכיבד את ההחלטה שלי (ככה הוא אמר), אבל יחד עם זאת בהתחלה הוא אמר שיחכה שאני אשנה את דעתי וכשלא שניתי והוא ראה שאני נחושה בדעתי הוא כאילו הפסיק לדבר על זה אבל במהלך השנתיים האלה לפעמים הוא זורק לי שהוא מתגעגע וכו' (אנחנו עובדים ביחד) וכשאני מעירה לו על כך אז הוא עונה שאין בזה שום דבר מפחיד או מטריד שהוא אומר לי את זה לפעמים כי הוא הרי לא עושה שום דבר בכוח ,רק צוחק איתי מידי פעם.אז רציתי לשאול אותך האם לדעתך ,פשוט מהדפוסי התנהגות שאתה מכיר, האם יכול להיות שבמצב של היום,לאחר שנתיים,הוא ירצה לנקום בי ולספר לבעלי את מה שהיה אז?או שנניח אם הבן אדם שנתיים לא עשה כלום אז היום הוא כבר לא יעשה?דיברתי איתו על כך ושאלתו אותו ישירות והוא אמר שלא מבין איך יכולתי לחשוב על דבר כזה בכלל ושאין שום סיכוי שיעשה דבר כזה אבל...עדיין אני ממש ממש מפחדת מזה.מתנצלת על אורך השאלה,ותודה מראש על תשובתך.

ד"ר אורן חסון
לשמור מרחק
17.06.2012 • 11:23

נוי יקרה,
לפי מה שכתבת, עושה לי רושם שהוא בעיקר מגשש אם תרצי לשכב איתו שוב, יותר מאשר מאיים לכפות את זה עליך. היו לו מספיק הזדמנויות לנקום בך לו רצה לעשות זאת קודם, מה עוד שגם הוא יינזק מגילוי כזה, כי מן הסתם גם הוא נשוי וחשוף לבעיות בזוגיות שלו אם הנושא הזה יעלה.את חיה בפחדים, אולי כי אינך מרגישה חזקה מספיק, ואולי כי את מרגישה חשופה מאד בפני אותו אדם, ובודאי כי את לא רוצה להפסיד את מה שיש לך. וכתבתי לך אז מה לעשות כדי להתגבר על הפחדים הללו. את עדיין עוסקת בזה שלושה חודשים אחרי, כך שאני מחזיר אותך שוב למכתבי הקודם ומציע לך לעשות משהו. קשה לחיות בחרדות כפי שאת חיה. וביחס לאיש הזה, הנכון הוא לשמור ממנו מרחק, ולבקש שיחדל, כי זה כבר לא משחק בעינייך, וכי זה באמת מטריד אותך. או להחליף מקום עבודה בהזדמנות ראשונה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נוי
תודה רבה לך דר חסון
17.06.2012 • 11:34

(הודעה ללא תוכן)