חרדות בזוגיות: התמודדות וטיפים
קרן
זוגיות במשבר
⌄
שלום ,
אני ובן זוגי שנינו בני 45 גרושים עם ילדים אנחנו כבר חצי שנה ביחד והכל בסדר בקשר חוץ ממשבר שהיה לנו לפני שלושה חודשים כשהכרתי אותו הייתי באמצע תהליך של דיאטה לאחר שלושה חודשיים הוא אמר לי שהוא לפעמים מרגיש תקוע מבחינה מינית בגלל הבטן שלי זה מאד פגע בי והיינו על סף פרידה הוא לא לוחץ עלי להרזות אומר לי לקחת את הזמן שלי מאז רזיתי אבל יש לי עדיין בטן שמפריע לו בעיקר בתנוחות מין מסיימות.לי מאד קשה נפשית עם זה שזה מפריע לו למרות שאני מודעת לזה של חיצוניות יש הרבה בקשר. אני מתאמנת שלוש פעמים בשבוע עושה דיאטה אבל הבטן של ממש נעלמת. הוא כאמור לא לוחץ עלי לגבי הזמן אבל לשנינו ברור שהבטן לא יכולה להשאר שם . חוץ מזה הקשר באמת טוב ויש אהבה אבל לי זה צ'אד מפריע שהוא לא מקבל אותי כמו שאני ומדי פעם יש לי מין תקופות של חרדה בקשר לעתיד של שנינו ביחד וחוששת שהוא לא נמשך אלי למרות שהוא טוען שכן אבל אומר שימשך עוד יותר בעתיד. אינני יודעת מה לעשות ?
ד"ר אורן חסון
התמודדות עם חרדות
⌄
קרן יקרה,
אני מבין את החשש שלך, אבל מצד שני - גם את מבינה שיתכן שהוא לא מבוסס. כלומר, כן - הוא אמר לך שאת לא מושלמת, ושזה אולי מפריע לו, אבל מצד שני, הוא סייג את המידתיות של ההפרעה הזו, ואמר לך שהוא נמשך אליך, וכנראה לא רק למרות זאת, אלא דווקא "בגלל", שזה אומר בגלל תכונות אחרות שלך. הנטייה של החרדה היא להתמקד במה שלא טוב, ונטייה זו לפעמים פוגמת ופוגעת בהתנהגות "טבעית", ומרחיקה. כלומר, ללא החרדה, היה לו קל יותר. אבל גם ללא החרדה אולי היית "מוגנת" פחות - מפני האכזבה. ואני חושב שלכן את מטפחת אותה, וכפי שאת מבינה - כנראה קצת יותר מדי. זה בסדר שהדאגה קיימת במינון נמוך, כי היא נותנת לך מוטיבציה למשהו שאת רוצה לעשות. אבל כשהיא מוגזמת, היא מפריעה לך להיות שלווה ונעימה יותר. לו רק היית יכולה לא לפחד מפני נטישה, כמה קל יותר היה לשניכם. נכון?קראי בבקשה קצת עלמחשבות אוטומטיות שליליות. אולי זה יעזור לך להבין מה נדרש.