חרדות בגידה: מה לעשות?

תאריך פנייה: 04.05.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נוני
בעל שבגד
04.05.2010 • 14:10

אני נשואה מזה 15 שנה,הקמנו משפחה והזוגיות נפלאה עם המון אהבה ,לעתים יש ואניבחרדת בגידה ,וכאשר שיתפתי את בעלי בכך תמיד התשובההיתה שאני האחת והיחידה ושמעולם לא בגד.השבוע עלה בי גל חרדה חדשכתבתי לו מכתבמרגש שבסופו הוא הגיע לחשיפת האמת,הוא שיתף אותי בשני ארועים,האחדאחרי שנישאנו ביקר חברה שקדמה לי,ידעתי על הביקור, אך לא על הארוע, היא הציעה לו לשכב והוא סירב חרף אהבתו אליי ואי רצונו לפגוע בי סרב ולא היה בינהם שום מגע, השני קרה בנסיעת עבודה בחול לפני 12 שנה,זונה דפקהבדלת,הוא לא עמד בפיתוי ושכב איתה,הוא רואה מעשה זה כחסר משמעות כי לא היה כאן רגש, אלא רק אובייקט מיני. קשה לי שלא היתה מחשבה עלי שהרי נתתי בו אמון. יכולתי לא לדעת ,הוא לא רואה זאת כבגידה אלא כאקט עלוב,להבנה זו הוא הגיע רק אחרי שהבין את הפגיעה שלי, בשיחה בנינו טען שלעולם הוא לא יבגוד ולא בגד,מבחינתו זו לא היתה בגידה, מבחינתו בגידה זהסטוץ או רומן בארץ,שאם אגלה אפגע ואין לו מה לחפש כשהכל נפלא. קשה לי שלא היו לו רגשות אשם והמצפון היה נקי כל השנים, נכון שיש עליות ומורדות בחיים באותה נסיעה הוא טוען שהיה בנינו ויכוח הוא אפילו לא זוכר על מה, הוא נסע עם טעם מר כי הכעסתי אותו, ולכן היתה אטימות לא ברורה לגבר חם ואוהב.אני מאד אוהבת אותו וזה הדדי,לא יודעת איך להתמודד עם הכאב ,לאסוף את השברים ולבנות אמון מחדש.

ד"ר אורן חסון
לתת מקום לחרדות בגידה
05.05.2010 • 20:25

נוני יקרה,
הכאב, והחשש מובנים. ההגדרה עצמה, כן או לא "בגידה" לא ממש משנה. הוא מכחיש את ההגדרה בעיקר כי זה מקל על המצפון שלו, ואולי לך קשה עם זה, כי אז לכאורה הוא מקל בארוע, ובעיקר מזלזל בפגיעה בך. וכאן, אני חושב, הקושי הגדול שלך. מצד שני, העובדה שהיה מוכן לספר לך על זה, ובעיקר כאשר מדובר בדבר שהוא "חולשה" שלו (שכב עם פרוצה), ראויה להחשב, בצד זה, לזכותו.אני לא חושב שבמצב העניינים הזה, מה שאגיד באמת יקל עלייך. החשש שלי הוא שאת מאבדת בו אמון, והמחשבות על כך תתגלגלנה עמוק יותר ויותר, ויפריעו לך להמשיך הלאה. יותר מזה, הן לא רק יעצימו את הפגיעה והכעס, אלא גם תתחילי לחפש סימנים בכל ארוע קטן, בין אם יש לו משמעות ובין אם אין לו משמעות. וכל זה כאשר מראש את נתונה לחרדות בגידה.צריך לטפל בזה בתחילתו, מה עוד שיש לכך רקע של חשדות קודמים, גם אם מוחלשים. אחר-כך, יהיה קשה יותר. אני ממליץ להגיע ליעוץ זוגי, לפתוח, לדבר, ולתת מקום לחרדות שלך. יהיה לך יותר קל כאשר הוא יקבל אותם, יבין אותם, וילמד להעריך אותם ולהתחשב בהם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083