חרדה מתגובות הורים בזוגיות
ל.כ
שאלה
⌄
שלום
ד"ר.ברצוני לשאול שאלה : לאחרונה אני מרגישה כי חבר שלי (כמעט שנה) מאוד שומר על המשפחה שלו בקנאיות: למשל הוא גר בבית (בן 26) ולא מתכוון לעזוב שם כי טוב לו. לי אין בעיה עם זה כרגע. אבל זה נראה כאילו הוא הולך להשאר שם הרבה זמן גם אם נהיה 3 שנים יחד. בכל אופן- ביקשתי ממנו שיבקש מאבא שלו ספר להלוות לי שאקרא והוא אומר לי לא אני לא אשאל כי הוא לא ייתן הוא אוהב את הספר הזה ואת סתם תפגעי מהתשובה. הוא גם לא מרשה להעלות אוכל - אפילו אם זה פרי- לחדר כי ההורים שלו לו מרשים והוא לא רוצה לשקר להם. פעם אחת הוא הוציא עוגה שהיינו שנינו במטבח ושאל אם אני רוצה אז רציתי להסתכל והשיער שלי נגע ממש קצת בקצה של התבנית בכלל לא בעוגה והוא אמר לי בצורה מעליבה "תוזיזי את השיער יש עוד אנשים שאוכלים מזה בבית" ממש נעלבתי מאיך שהוא אמר את זה כאילו עשיתי זאת בכוונה. כל דבר שאני נוגעת אני מרגישה שהוא נלחץ שמה חס וחלילה אני לא יחריב את זה. נורא לחוץ. הוא ממש מגונן על משפחתו ילד של אמא ואבא. יש בזה לשעתי קצת התנשאות אני חשה את זה. האם זה תקין? האם הייתי צריכה להעלב? האם זה מעיד עליו משהו? אני לא אפחד משום תשובה ומהאמת רק תאמר לי את דעתך ... תודה.
ד"ר אורן חסון
חרדה מתגובות ההורים
⌄
ל.כ. יקרה,
עושה רושם שהוא לא מגונן עליהם, אלא חרד מתגובותיהם. את לא צריכה להעלב, את רק צריכה להבין שזה בכלל לא נגדך, אלא זה קשור ליחסים שבינו לבינם. זה אומר שהוא אולי גדל, במשפחה כזו, להיות מאד שמרן, מאד בתוך מסגרת, אולי גם מאד פדנט, ובעיקר, מאד צריך לרצות את הוריו.