פתרונות יחסים: אין פתרונות קסם

תאריך פנייה: 08.08.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עמנואל
מתקשה לעבור הלאה
08.08.2011 • 17:58

שלום רב
לפני כשלושה וחצי חודשים חברתי נפרדה ממני, בטענה שהיא לא רואה אותנו ממשיכים הלאה. שאלתי לגבי סיבה והיא אמרה לא יודעת משהו בתוכה.היינו יחד שנה וחצי , והיינו מאוד מאוד קרובים, הפרידה קרתה בדיוק שבוע אחרי ריב (אך באותו שבוע היה זוגי ומושלם לאחר הפיוס) ומס' חודשים לפני מעבר לדירה משותפת.בינתיים, במהלך השלושה חודשים הללו יצא לנו להתקל אחד בשנייה, וקבענו לחזור להיות יחד רק לתקופת המבחנים שהייתה, לא גילינו לאף אחד רק שנינו ידענו, ושוב היה הכי כיף שאפשר.כשהתקופה נגמרה, כך סיימנו את הקשר, אך עדיין פעם היא יצרה איתי קשר ופעם אני איתה, עד אשר לפני יומיים דיברנו על הפרידה, היא אמרה לי שהיא אוהבת ומאוהבת בי מאוד, שהיא לא יכולה להסתכל על אף אחד אחר ואני היחידי שבראש שלה ובלב שלה, אבל בכל זאת לא רואה אותנו מתחתנים, לא בשלה למעבר ביחד. הבנתי את זה, שכן אני הבחור הראשון שלה, והקשר הזוגי הראשון שלה ואם יש לה ספקות, טוב שזה קורה עכשיו ולא שנהיה תחת חוזה שכירות או חלילה נישואין.אך הלב שלי אומר אתה חייב אותה, אני חושב עליה, חולם עליה, היא מעסיקה אותי כל הזמן, היא סיפרה לי שהיא תטוס לתאילנד וזה אוכל אותי, או זה שהיא יוצאת בערבים ואני לא יכול כי אני עובד בערבים. כל מיני דברים שאני מסתכל עליה ולא על עצמי, בסה"כ היא עושה פעולות של להמשיך הלאה, אבל הראש שלי יושב וחושב עליה כל הזמן.אני קורא פה כל מיני הודעות וזה גורם לי לעבוד עם הראש ולהבין שמה שקרה זה לטובתי, אבל הלב שלי מאוהב בה, הייתי רוצה לצאת למקומות ולא לחפש את דמותה אלא באמת לפתוח דף חדש, הייתי רוצה להפסיק להעלות את שמה בכל נושא שיחה, ובעצם להמשיך את קיומה גם שהיא לא פה, אבל אני לא מצליח...אני יודע שאין איזה פתרון קסם, אבל אולי יש איזו עצה שאפשר לקבל שתקל עליי?תודה רבה

ד"ר אורן חסון
פתרון קסם, או פתרון מציאותי
09.08.2011 • 15:58

עימנואל יקר,
לא, אין פתרונות קסם. הפתרון המוצלח ביותר הוא להתאהב שוב, אבל כרגע זה קשה יותר כי קשה להתחיל, וקשה להיפתח. פתרון הזמן הוא פיתרון, אך לא פתרון קסם. עשייה חוויתית מאד, משמעותית מאד, לאורך זמן ועם עוד אנשים היא פתרון טוב. אבל לך תמצא משהו כזה זמין... לכן, אם אין פתרון קסם, תן לזמן לעבוד, ובין לבין, חפש בקטנה עשיות יומיומיות שיסיחו את דעתך, ובעיקר עם אנשים ובין אנשים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083