חישוב חשבון אישי - מה זה אומר?
חיים
חיים חדשים?
⌄
שלום
דר'.אשתף אותך בבעיה שיש לי:אני בן 56(אוטוטו 57).נשוי+ילדה בת 28.הכרתי לפני כשנה בחורה חמודה(31).היא נשואה+2.לא באושר.התאהבנו דיי מהר והיא רצתה כבר ששנינו נתגרש ונחייה ביחד...אני לא הסכמתי.יש לי דירה אבל היא של אישתי וברגע שאתגרש אני אהיה ברחוב...וגם מרויח לא הרבה...וגם לבחורה אין מי יודע מה כסף....פוחד פשוט שאשאר בלי כלום...כאילו בגיל כזה להתחיל חיים מהתחלה...וכן אני לא אוהב את אישתי כבר שנים...אוף איזה מצב....ואולי בחורה גם לא תחזיק מעמד איתי הרבה זמן כי היא צעירה יחסית....חוץ מזה הכל מעולה(כוונה לרגשות ומין)....מה דעתך דר'?
ד"ר אורן חסון
לעשות את החשבון
⌄
חיים יקר,
עושה רושם שאתה יודע לעשות היטב את החשבון. אמנם כתבת רק את החשבון האישי שלך, מבלי להתחשב בחשבון של הילדים שלך, של אשתך, של בעלה של הצעירה ושל ילדיה, אבל לפחות את החשבון שלך אתה עושה היטב. כי אחרי הכל, נראה שאת ההחלטה, בסופו של דבר, אתה עושה לפי החשבון שלך. וכפי שכתבתי, נראה שלפחות את החשבון שלך אתה עושה במדוייק.
חיים
לעשות את החשבון
⌄
אתה צודק..אבל אני מהתחלה אמרתי לה שעדיף שתשאר עם בעלה...לא שיקרתי וכל הדברים היו על השולחן מהתחלה...אבל היא כן רוצה להתקדם...ואני לא רוצה להפסיד אותה....כי גם חיים פעם אחת לא?
ד"ר אורן חסון
העובדה ששכחת
⌄
חיים יקר,
אני חושש שלא הבנת אותי, וגם, שכנראה אינך רוצה להבין אותי. כן. חיים רק פעם אחת. אלא שזה נכון לכל אחד מהמעורבים. אין כוח בעולם שיכול לעצור בך אם זה מה שתרצה, וזכותך לרצות להיטיב עם עצמך. ובכל זאת, העובדה ששכחת במערכת הנימוקים וההתלבטות שלך את כל האחרים, אומרת משהו.