חיפוש אהבה: היכן כדאי לחפש?
שלי
"אהבה"
⌄
שלום
ד"ר חסון,2 שאלות. אשמח לדעתך -1.האם אתה סבור שבגיל מסויים(נושק ל-40)ועם מצב אישי מסויים(כשאתה מטופל בתינוק) -ה"חיפוש" אחר אהבה הוא פריבילגיה - כך שעליך להשאר בתא הזוגי/המשפחתי שאתה נמצא בו, ולא לצאת ולחפש "אהבה"?2. האם תיתכן שזוגיות שבה האהבה אינה דו-סטרית, תתנהל על מי מנוחות (כמעט כמו זוגיות שבה האהבה היא דו-סטרית) ותשרוד?
שלי
תוספת חשובה לד"ר חסון
⌄
ד"ר חסון, לחידוד השאלה שלי, ועל מנת שיובהר לאיזו אהבה אני מתכוונת (אותה יוצאים לחפש), להלן מילותיו של שיר כדוגמא:שינית את חייביצוע: בועז שרעבימילים: אהוד מנורשינית את חיילקחת אז את ידי בידךוהכנסת אותי אל תוך הגןפקחת את עינייהרשית לי לעמוד לצידךולראות את הקולות מכאןשינית את חיי,המצאת אותי, הוצאת אותי לאורוציירת לי בית מרחוקפקחת את עיניי,הראית לי איך אפשר לעבור,כשספרת את הדמעות בצחוק.הזמנים השתנוואנחנו איתםאבל לעולם לא אשכח איך נגעת בליבי,ורוח חדשה נתת בקרביביום ההוא לפני שהמאה חלפהוחוץ מזה, את יפהשינית את חיי,הפכת את האסור למותר כשהלב היה כל כך שבירפקחת את עיני,הראת לי בגלוי מה נסתר ולימדת את גופי לשירשינית את חיי,המצאת אותי, הוצאת אותי לאורוציירת לי בית מרחוקפקחת את עיני, הראת לי איך אפשר לעבור,כשספרת את הדמעות בצחוק.הזמנים השתנו......ד"ר חסון -האמנם זו "פריבילגיה" לצאת ולחפש אהבה כזו (בן זוג שזה מה שהוא יגרום לי לחוש), כשאני נושקת ל- 40 ואם אהיה מטופלת בתינוק?
ד"ר אורן חסון
אהבה זה טוב. השאלה היכן מחפשים אותה
⌄
שלי יקרה,
לשאלותייך:1. החיפוש אחר האהבה הוא תמיד דבר טוב, השאלה היא היכן מחפשים. האם בבית, או אולי בתוך עצמך, או בכלל בחוץ. כך שלא כל חיפוש אהבה מחייב פרוק תא משפחתי. אלא שאם את מחפשת אותו בחוץ, המחיר של החיפוש עלול להיות גדול יותר, כי חוסר הודאות גדול, וכי הסיכונים לפרוק המסגרת המשפחתית גדולים יותר. לכן, האם זה שווה את המאמץ והסיכון או לא, זה תלוי רבות באלטרנטיבות, ועד כמה הן טובות.2. כן. הרבה תלוי באופי הנפשות הפועלות.