איך להבין גבר? מבחן פסיכולוגיה?

תאריך פנייה: 06.06.2006 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
ר'
איך זה משפיע עליו כאדם בוגר?
06.06.2006 • 12:26

תאור מצב -גבר, כיום בן 44 - גדל בבית בו האמא התאפיינה כאמא נוקשה, קשה ולא הרבתה בהפגנת גילויי חיבה ואהבה, אלא שקדה ביד רמה על חינוך נוקשה של ילדיה. (כוונתי: האמא לא הרבתה בהפגנת גילויי חיבה ואהבה כלפי ילדיה, נקטה יד קשה (בין בצעקות ובין בעונשיםלאגופניים) כל אימת שלא נהגו כפי שציפתה מהם, לא היתה אמא "חברית" , חייכנית לילדיה ולמעשה עוררה בהם בעיקריראתכבודמעצם היותה אימם-מולידתם.באילו אופנים-אודה לדוגמאות ד"ר חסון-יכול האמור לעיל והאופן בו גדל בבית הוריו, להשפיע על הגבר הזה, בבגרותו, בהיותו כבר איש בן 44 , ובעיקר בדפוס התנהגותו בזוגיות??תודה רבה!

ד"ר אורן חסון
איך אפשר לדעת?
07.06.2006 • 00:13

ר' יקרה,
זה נשמע כמעט כמו מבחן בפסיכולוגיה שקיבלת הביתה, ושאת מחפשת מישהו שייתן לך תשובה קלה. אז בואי ונתחיל מכך שאני כבר עכשיו מוכן להודות שבמבחן מהסוג הזה אני נכשל כשלון חרוץ. אין לי מושג מה עבר על הגבר הזה מגיל 20, באיזה גיל הוא עזב את הבית, מה היו קשרי העבודה שלו, מהם הקשרים זוגיים שהיו לו מאז ואיך הם נראו והרגישו לו, וכל אלה יכולים להשפיע עליו לא פחות, ואולי אף יותר מאשר חינוך נוקשה על-ידי האם. וגם בבית האם, ההשפעות יכולות להיות שונות אצל אנשים שונים, בתלות ביחסים בין האב לאם, בין האם לאב, בנטיות הגנטיות, בהיררכיה של האחים והאחיות, ובמה שקרה לו עם חברים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ר'
ל- ד"ר חסון!!
07.06.2006 • 09:46

תודה על תשובתך.אולם, אני מעוניינת שלצורך מתן תשובתך תתעלם מכל אותן השפעות של חברים, נטיה גנטית, מתי עזב את הבית, מה הרגיש במערכות זוגיות עד כה וכל מה שכתבת בתשובתך כיכול להשפיע גם הוא, על דפוסי התנהגותו בזוגיות כאדם בוגר.אם אנחנו מהשפעת כל הגורמים האלה - תאורטית -רציתי לדעת, מהן ההשפעות שעשויות להיות לאופן גדילתו בבית, עם אמא כה נוקשה כפי שתיארתי בשאלה (אם נניח לרגע, שרק זה הדבר שהיתה לו השפעה על דפוסי התנהגותו כבוגר בזוגיות).שוב תודה!

ד"ר אורן חסון
תרגיל בפסיכולוגיה או סטראוטיפ?
07.06.2006 • 10:27

ר' יקרה,
אם מדובר בתרגיל בפסיכולוגיה שאת מחפשת לו פתרון, אז תצטרכי לחפש אותו במקום אחר. בספרים, למשל.ואם השאלה שלך נובעת מהתייחסות לאדם מסויים, הרי זו עלולה להיות שגיאה גדולה לסמוך על משתנה אחד בלבד, ולכן לא אוכל לשתף פעולה עם יצירת סטריאוטיפ חסר משמעות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ר'
ד"ר חסון הנכבד
07.06.2006 • 10:50

הרשה לי להבטיחך כי אין מדובר בתרגיל בפסיכולוגיה - לחלוטין לא!הלוואי והייתי עוסקת בשאלתי בתאוריה בלבד....לדאבוני, השאלה נוגעת לאדם רוב אלי - ודי לחכימא...מכל מקום, תודה על התייחסויותיך.

yoyam
זה באמת נשמע כמו שאלה מנוסחת למבחן
07.06.2006 • 16:11

(הודעה ללא תוכן)