חיזוק יסודות בזוגיות

תאריך פנייה: 16.11.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנה
התמודדות עם החבר
16.11.2010 • 09:51

שלום,
אני בת 24 ויש לי חבר כבר כמעט 7 חודשים.הוא בנאדם טוב ותומך,אבל קשה לי עם זה שיש לו ביקורת כמעט לכל דבר.הוא טוען שזו ביקורת בונה ואני יודעת שהכוונה שלו טובה אבל יש לו כמעט ביקורת כבר לכל דבר .הוא טוען שכשאני בבאסה גם לו קשה וכשאני לא עושה מספיק בשביל עצמי הוא אומר שזה משפיע עליו.אבל אולי הוא לא רואה שאני עושה כל פעם למען עצמי יותר ומתקדמת בקצב שלי.הוא יודע שעברתי תקופה קשה נפשית עד לפני שפגשתי אותו .אבל הוא כל פעם קצת מלחיץ אותי בזה שהוא אומר שאני יכולה יותר בכל מיני דברים אבל זה הופך להיות ככה שהוא רוצה שאני אתקן כמעט כל דבר בחיים שלי .מפריע לו שאני כרגע עוד לא מצאתי עבודה ולדעתו אין לי מספיק תשוקה.אני מרגישה שלפעמים זה לא ביקורת בונה אלא רק מלחיץ.ולעומת זאת הוא יודע שהוא רוצה לעשות הרבה דברים והוא לא עושה אותם .איך הוא יכול לטעון כל כך הרבה לגבי ככה?זה רק מרחיק אותי ממנו.בנוסף הוא לקח פעם אחת אקסטזי והוא הבטיח לי שלא יעשה זאת שוב.ביומיים האחרונים הוא התנהג יותר בעצבנות ויותר תלונות והוא היה אצל אחותו שלה לפעמים יש סמים ואני חושדת שאולי הוא לקח .אולי הוא סתם היה עצבני אחרי ריב שהיה לנו והתנהג ככה או שהוא שוב ניסה. אני לא רוצה עוד לקבוע עובדות,עוד לא שאלתי אותו.אשמח לעיצה איך אוכל להתמודד ומה לעשות עם גלי הביקורת .

ד"ר אורן חסון
לחזק את היסודות לפני בנייה לגובה
16.11.2010 • 23:51

אנה יקרה,
גם כשרוצים לבנות, צריך לדעת את המינון הנכון. את מאמינה לו, אני מבין, שכוונותיו טובות, וזה לא שהוא יורד עליך כדי שהוא ירגיש חזק יותר. אבל אם בונים מהר מדי וגבוה מדי ללא יסודות, המגדל יתמוטט, וזה מה שקורה לך.את צריכה קודם חיזוקים חיוביים על מה שאת כן משיגה ועל ההתקדמות שכבר עשית, כדי שיהיה לך קל יותר להמשיך. הוא מנסה לדרבן אותך, מבלי לשים מלט בלבנים שנמצאים בבסיס, ואת מתייאשת מהר כי הקצב שהוא רוצה שתתקדמי בו מהיר מדי בשבילך.נסי להסביר לו את זה. נסי להסביר לו שהוא מראה לך את מה שאת לא עשית במקום את מה שאת כן עשית, ושזה מייאש יותר ממעודד. נסי להסביר לו איך בונים, וגם שכל אחד בונים אחרת. ובמקרה הזה, הוא בונה אותך ואת ההצלחה שלך, ולכן הוא צריך לחזק טוב יותר את היסודות. נסי להסביר לו את כל אלה...

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083