חוסר תקשורת בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 11.07.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ל
יחסים הולכים ונעלמים
11.07.2006 • 18:25

שלום רב,
אנ בחורה בת 32 ונשואה מזה שנתיים עם ילד בן שנה. מערכת היחסים של בן-זוגי ושלי לאחר חתונתנו הייתה די טובה, בעלי היה חם ואוהב, הרבנו לשבת ולדבר (בית, בתי קפה), הייתה בניינו תקשורת מדהימה.לאחר הולדת הילד, משום מה אנחנו מתרחקים (אני לאו דווקא רואה קשר לילד) הוא ממש לא חם, לא מדבר איתי כבעבר או לפעמיים בכלל, הוא מרבה לטוס, מרבה לבלות מול המחשב (מעין בריחה ממני). בנוסף, הסקס שלנו נעלם כלא היה. אני לא ממש יודעת מה קורה אבל קורה משהו. לטענת בעלי, הוא טרוד בחיי היומיום. לטענתו, מעולם לא היה אדם חם (מה שלא נכון לטעמי) ואין לא חשק מיני לאחרונה בכלל. מדובר בבחור בן 34 שממש לא הגיוני שזה המצב.אני רוצה ומנסה לדבר איתו על הנושא כבעבר, אבל בגלל שזה הפך למשהו שברור שיש בו בעייה, אני לא רוצה להפוך את זה ל"נושא" כי בעלי לא ממש מרגיש בנוח לדבר עליו (מה שגם מוזר לי כי הוא דיבר בעבר על הכל והיה פתוח בכל הנוגע לחיינו, כולל הסקס באופן חופשי לחלוטין) ולכן שוב בורח.בקיצור, אני מוצאת את עצמי מאוד בודדה במערכת היחסים הזו, אני מוצאת עצמי שונאת אותו על שלא מחבק ומנשק אותי אפילו, על שנעלם לי למחשב, לטיסות, אני מרבה לשאול אותו מה הוא רוצה שיקרה בעתיד ולאן זה מוביל, מציינת שצריך לטפל בזוגיותנו אך לשוא, אין קול ואין עונה.לפעמיים אני חושבת אולי עדיף לעזוב אותו, הוא כ"כ מרוכז בעצמו שאולי עדיף לי למצוא זוגיות אחרת (במשך הזמן) ואז אפסיק לחכות שמשהו יקרה בנינו. אני המון לבד, פיזית ונפשית וזה כואב לי.מה עלי לעשות, כיצד להתנהג?תודה רבה רבה,ל

ד"ר אורן חסון
לדרוש פתיחה ושיחה
15.07.2006 • 10:11

ל יקרה,
את אובדת עצות, בעיקר כי את לא מקבלת אינפורמציה. באופן טבעי את חושדת שאם הוא לא נותן לך אותה, אז או שהוא לא רוצה להכאיב לך, או שהוא מתבייש במשהו שמפריע לו לספר לך, וכל אפשרות לחוד יכולה לערער את בטחונך באופן משמעותי. אלא שאת לא יכולה לדעת, כי הוא לא מדבר על זה, ואת במילכוד.תצטרכי כנראה לזעזע מספיק את הקשר, כדי לאפשר מעבר של מידע. שזה אומר, לדרוש יעוץ זוגי, כדי לכפות פתיחה ויכולת שיחה. יכול להיות שהוא יתחיל בזה בשיחה לבדו עם היועץ, והדברים יתחילו להיפתר משם, ואולי ייפתחו ישר בשיחה זוגית. אחד היתרונות והתפקידים של יעוץ זוגי הוא שיש מי שיקלוט את שניכם ויכוון אתכם בשיחה כואבת, מה שמאפשר לזוגות רבים לומר שם, מה שהם לא מעזים לומר ולפתוח לבד. גם הידיעה שיש מי שיכול להקל על הכאב, ומי שיכול לעצור הידרדרות של מריבה למשבר, מקלות על יכולת שיחה בנוכחות היועץ.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083