חוסר תקשורת בזוגיות - מה ללמוד

תאריך פנייה: 25.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לירון
נשואים שנה וחצי וקשה מאוד!!!!
25.03.2006 • 18:33

שלום
ד"ר חסון,בעלי ואני נשואים שנה וחצי כמעט לאחר היכרות של שנתיים וקצת. גם לפני הנישואים הכרתי את התכונות הפחות מוצלחות שלו אבל כנראה שאחרי הנישואים יש איזשהו שינוי ואני מרגישה את זה אצל שנינו. העניין מסתכם בזה שיש בינינו חוסר תקשורת מטורף. כשמשהו מפריע לי בהתנהגותו אני לא יודעת איך לומר זאת, הרבה משום שאני מאוד חוששת מתגובותיו הקיצוניות. הוא טיפוס מאוד אימפולסיבי, אוהב לעשות פרצופים והבעות פנים שלי קשה להתמודד עמם וכל הזמן מציין כמה אני מאכזבת אותו בהתנהגותי. אני מודה שגם אני לא שה תמים עם חסרונות משלי, אבל אני מאוד משתדלת לדבר אליו בכבוד ולהתייחס באהבה. לפעמים אני מרגישה שלא משנה מה אעשה עבורו, זה לעולם לא מספיק. הוא דורש תשומת לב מוגזמת, בעיקר כשאנחנו בחברת אנשים (חברים שלי!!) ואני חושבת שזה מעט מוגזם לעתים לדרוש דרישות כאלו... (אני לא אפרט כי זה נורא ארוך). בכל מריבה שיש לנו (כל יומיים בערך) הוא זורק את המשפט "אז אם לא מוצא חן בעינייך את יודעת מה לעשות", ולמעשה הוא כל הזמן מביא אותנו לדבר על גירושים.וכשמדברים על משהו מספיק זה קורה בסוף...האמת היא שאני כבר לא יודעת מי צודק ואם יש כזה??? מה עושים?

ד"ר אורן חסון
הרבה מה ללמוד
26.03.2006 • 00:30

לירון יקרה,
מגיעים ליעוץ. כפי שאמרת, יש ביניכם חוסר הבנה וחוסר תקשורת, אתם רבים על מי צודק, ועל מי ינהל את הזוגיות שלכם ויחליט החלטות, במקום לנסות לקיים זוגיות של שיתוף, ובקצב הזה אתם הופכים להיות מתוסכלים יותר ומתקשרים פחות. העובדות מצביעות על כך שאתם לא יודעים לעשות את זה נכון. לכן, עושה רושם שיש לכם הרבה מה ללמוד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083