חוסר רגישות בבן זוג: מה עושים?

תאריך פנייה: 06.03.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מאיה
ריבים בלתי פוסקים עם בן הזוג
06.03.2016 • 11:32

שלום רב,
אני בחורה בת 24 במערכת יחסים של 4 חודשים עם בחור בן 27. אנחנו נפגשים כל יום וישנים יחד פעם בשבוע. הוא מאוד אוהב אותי ואני אותו, אך יש המון קשיים בינינו... הוא אדם שלא חושב על מילותיו ויש לו המון פליטות פה שפוגעות בי. ביקשתי ממנו כמה פעמים להפסיק כי זה פוגע בי מאוד והוא אומר שישתפר אך מתווכח איתי שאני לא אמורה להיפגע מהמילים האלו כי אף אדם אחר לא היה נפגע מהן. לעיתים בשיחות שלנו פנים מול פנים כשאני מדברת הוא נהיה חולמני ובוהה, וכך גם בשיחות עם המשפחה והחברות שלי. כשאני שואלת אותו על מה הוא חושב הוא עונה לי תשובות שהמחשבות בכלל לא היו קשורות לשיחה... ואני שואלת אותו אם מה שאני מספרת בכלל מעניין אותו שהמחשבות שלו בורחות לכיוון אחר, והוא עונה שכמובן שאני מעניינת פשוט הוא כזה ואני צריכה להבין. אנחנו רבים כל שבוע על ההערות שלו וכבר אין לי סבלנות או כוח לזה כי הוא טוען שאני אשמה, שאני לא אמורה להיפגע... אבל יש דרך לדבר לבת זוג, בכל זאת אני לא חבר שלו שהוא אומר לו מה שהוא רוצה..יש לציין כי הוא היה ילד מוכה בילדותו ואולי זה קשור לפחד מאינטימיות רגשית? אינני יודעת מה התשובות לכך, אבל אני אובדת עצות...אשמח מאוד לקבלת עזרה

ד"ר אורן חסון
רגישות וחוסר רצינות?
07.03.2016 • 20:06

מאיה יקרה,
קשה לי לתת לך תשובות ברורות, מאחר שיש יותר מאפשרות אחת. האחת היא שהוא לא מיומן ברגישות, ואולי אטום ולא איכפת לו כשהוא פוגע בך. האחרת היא שהוא "שטותניק", ולא מייחס חשיבות רבה למילה הנאמרת, ובאמת אין לו שום כוונה לפגוע בך. אם התשובה השנייה נכונה, יש בנות זוג שיקבלו זאת וידעו להתמודד עם זה. אם את רגישה יחסית, יתכן שקשה לך יותר להתמודד עם זה. ואז, אם את מספרת לו על משהו שפגע בך, והוא מתבדח על זה או על משהו בסיטואציה שמעורר בו אסוציאציות מבדחות, את תופסת זאת כפגיעה וכחוסר התחשבות, גם אם לא התכוון לכך. במצבים כאלה, האסוציאציות שנוצרות אצלו שמעוררות את חוש ההומור שלו גוברות על האמפתיה שלו למצבך.אני לא מחפש כאן מי אשם יותר ומי פחות. במקרה הראשון, יש לו בעיה נפשית משמעותית, שאולי זקוקה לטיפול. במקרה השני, זה משהו שקשור לשניכם, כשאין "רע" בסיפור, אלא חוסר התאמה מסויים, שיש לדעת להתמודד איתו. אם את חושבת שפעמים רבות הוא פוגע בך, אבל גם פעמים רבות דווקא האופטימיות שלו והעובדה שהוא לא לוקח את העולם ברצינות מרגיעה אותך, אז סביר שאנחנו דנים במקרה השני, ויש ללמוד ליצור איזונים, כי יש כאן חוסר התאמה מסויים ביניכם. פעמים רבות אפשר ללמוד להתמודד איתו, גם אם לפעמים נדרשת הכוונה מקצועית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083