חוסר ניסיון בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 07.12.2014 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
עמיק
לא יודע מה הולך איתי
07.12.2014 • 20:17

שלום,
אני בן 22, יש לי חברה שאני אוהב (או רק חושב ככה) כבר למעלה משלוש שנים.
היא הבחורה הראשון בחיי בכל המובנים (קשר זוגי ראשון, הראשונה שקיימתי איתה יחסי מין)
"הסיבוך" שלי מסתכם בזה שטסתי לחו"ל אחרי הצבא לבקר קרובי משפחה ועל הדרך יצרתי שם קשר עם ידידה שהכרתי חצי שנה לפני בארץ ושידעתי מראש שגרה בחו"ל, היא עשתה לי סיור בעיר וככה בילינו יומיים בלטייל ובלבלות את הזמן ביחד (כחברים ותו לא).
אותה ידידה שלפי כן לא היה לי שום רגש כלפיה (אפילו חשבתי שהיא לא נראת כל כך טוב לטעמי) פתאום מצאה חן בעיניי...פשוט ככה, משום מקום.
אין לי מושג מה קרה אין לי מושג מה השתנה, פשוט אין.

מה שהכי מפריע לי בסיפור הזה, שלדעתי בן אדם שבאמת אוהב מישהי לא יכול להיקלע לתסבוך כזה...אולי אני לא אוהב את חברה שלי באמת?
אולי בגלל חוסר בניסיון בחלק הזה של החיים שלי, יש לי חלל מסויים (כאמור חברה שלי היא הראשונה בהכל).
מה לעשות?
מה הולך פה?

ד"ר אורן חסון
האם זה חוסר נסיון?
08.12.2014 • 11:43

עמיק יקר,
אתה שואל אם לחוסר הניסיון שלך יכול להיות חלק בזה. יכול להיות. קל יותר אז לבלבל בין תשומת לב, או משיכה, לבין אהבה. תשומת לב שאתה מקבל, כשאתה לא רגיל לה, נראית משמעותית יותר, וזה בהחלט מפנה את תשומת הלב שלך אל זו שעושה זאת. קל יותר לבלבל חיבה עם אהבה, כי לא התנסיתי בדרגות שונות של חיבה לאדם, וזה נראה בקלות רבה יותר הכל או לא כלום. וגם... כשאין לך נסיון, אתה גם נוטה יותר בקלות לחשוב שאולי אתה עם מי שאתה רק כי אין לך נסיון, ושאולי כדאי לנסות עוד, בעיקר כשפתאום נוצרת הזדמנות, ואתה פתאום מאמין שהעולם אולי יותר פתוח בפניך ממה שחשבת קודם. תצטרך לבדוק עם עצמך יותר מה אתה רוצה, ואולי לחשוב יותר ולבדוק עם עצמך יותר, לפני שתחליט לעשות צעד שאולי תתחרט עליו מאוחר יותר. אולי כדאי שתתן לדברים עוד זמן, לפני שיתבהרו לך ותדע מה אתה חושב. זה תהליך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עמיק
האם זה חוסר נסיון?
08.12.2014 • 17:27

תודה רבה על התשובה,
מה שאמרת אכן נשמע מאוד הגיוני בעיניי.
אבל, עוד שאלה שרציתי יותר לחקור אותה היא: אני די בטוח שאני אוהב את בת הזוג שלי, וזה הגיוני בכלל לפתח רגש כלשהו לאדם אחר במצב כזה?

ד"ר אורן חסון
אהבה
09.12.2014 • 16:22

עמיק יקר,
גם אנשים מאוהבים, יכולים לחוש משיכה רגעית כלפי אדם אחר, או אמפתיה וחיבה, ואולי אפילו קירבה לאדם אחר. לעומתם, יש גם אנשים שמונעים את עצמם ומגינים על עצמם מפני מחשבות ורגשות כאלה, והם יגידו לך שזה לא אפשרי. כעובדה, זה קורה. אבל, אולי כדאי שתשאל את עצמך את השאלה: נניח לרגע שמשהו קורה לזו, או לזו, והקשר נחתך בבת אחת - בין אם בגלל אסון שקרה חס וחלילה, ובין אם כי היא החליטה שהיא לא רוצה יותר שום קשר אתך, ואין לך מה לעשות בעניין. עם מי זה יכאב יותר? - קשר של אהבה יש בו ראייה משמעותית לעתיד משותף. הידלקות ראשונית עדיין אין לה את זה. קשר של אהבה יכול לדעוך, אם במהלך הזמן אתה מתחיל לחשוב על אלטרנטיבות, מכל סיבה שתהיה, ואז אתה בונה לך בדמיון עתיד ללא האהבה הזו. ככל שזה מתחזק, האהבה נחלשת. אולי כיוון המחשבה הזה יקל עליך בשאלה מה אתה מרגיש ורוצה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083