חוסר התחשבות משפחתית: איך להתמודד
רוית
מחירים מיוחדים לבני משפחה
⌄
שאלה עקרוניתלי ולבעלי יש עסק ואנחנו מוכרים לחנויות מוצרים הקשורים לכלי ביתבכל פעם שמשפחתו של בעלי הולכת לארוע הם מגיעים לרכוש אצלנו מתנות לארוע. עד היום היו לנו מחירים מיוחדים לבני המשפחה ובאופן כללי 50% ממחיר החנות. משפחתו של בעלי מתרעמת על כך שאנו לא נותנים לה מוצרים במחיר עלות שלנו. בני משפחתי לעומת זאת תמיד כשרוכשים דרכנו מתנות מוודאים שאנחנו לא מפסידים ואף חושבים שאנחנו צריכים להרוויח משהו גם אם מדובר בבני משפחה.אנחנו חלוקים בדעותינו ולכן מבקשים את עצתךתודה
ד"ר אורן חסון
נדיבות
⌄
רוית יקרה,
אני לא יודע מה הרקע של בני המשפחה שלך ושלו, ואולי לבני משפחתו יש פחות כסף או היה פחות כסף ולכן הם מנסים לחסוך יותר בהוצאות שלהם, ומוכנים פחות להתחשב באחרים. אבל מה שלא תהיה הסיבה לכך, ככה הם. לא תוכלו לשנות את דעתם.ובינך לבין בן זוגך, איכשהו, התהפכו היוצרות. אם בני משפחתו פחות מתחשבים בכם מאשר בני משפחתך, הרי בן זוגך יותר מתחשב בהם מאשר את. אני מבין שתחושת הצדק שלך נפגעת, ושזה מגיע משם, אבל אני רוצה שתראי את ההיפוך. אז אולי כדאי שתשמחי שדווקא בן זוגך הוא היחיד במשפחה שלו שנוהג אחרת מיתר בני משפחתו, והוא מתחשב יותר. ואם ההפסד שלכם בארועים משפחתיים אינו גדול במיוחד, ואתם יכולים לספוג את זה בלי מאמץ, ראי זאת כחלק מהמחיר של שלום בית, ויהיה לך קל יותר אם תלמדי לקבל את זה, למרות חוסר הצדק שבזה. כי אם זה גורם למריבות ולחיכוכים בינך לבין בן זוגך, הפער הכלכלי שבין הנחות כאלה לאחרות כנראה לא שווה את ההפסד שביחסים שביניכם.