חוסר ביטחון בקשר: מה עושים?

תאריך פנייה: 13.09.2018 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
אליסון
צעד קדימה שניים אחורה
13.09.2018 • 22:22

שלום רב,
בשעתו פניתי בסוגיה המפורטת להלן : http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3899576#axzz5R0gkbZ2zמאז התרחשו מספר אירועים כדלקמן : המשכתי בטיפול עם הפסיכולוג בשיטת ה ACT אך די מהר הבנתי שאינו יכול לסייע ולפיכך הפסקתי הטיפול והחלטתי לעזור לעצמי לבדי.הבחורה אשר גרמה לחומות ההגנה שלי לקרוס עזבה את הארגון ולאחר מכן נודע לי כי הכירה מישהו [באופן מכוון לא טרחתי לבדוק מידיי בשל הכאב אשר ליווה הידיעה המקורית ועלול היה ללוות כל ידיעה 'שלילית' בנושא].לפני כחודש וחצי נתקלתי בבחורה מרשימה בשדה התעופה. לאחר מלאכת איסוף מידע- במסגרת החוק, כמובן- השגתי את פרטיה והסתבר כי הבוס הישיר שלה הינו מכר. שאלתיו אם אפשר לקבל פרטיה וזו אישרה לו, לאחר שטרחה לשאול לגילי [45] ולציין כי היא בת 30 אך גרושה עם ילד.מיד עם קבלת פרטיה יצרתי קשר טלפוני, והצעתי להפגש. היא, מצידה, הפכה את השיחה ל'ראיון' הדדי שנמשך כשעה, עד שנאלצתי לסיים השיחה בשל מחויבות קודמת אחרת. המשכנו למחרת לשוחח כשעה, גם הפעם- נאלצנו לסיים השיחה. 3 ימים אח"כ היתה דממה ובערב החג קיבלתי הודעת חג שמח. אתמול המשכנו להתכתב ביוזמתי לאורך כל היום ונראה היה שהעניינים זורמים. בשלב מסוים היא שאלה אם בדיעבד -לאחר שאני יודע לא מעט עליה- הייתי מתחיל איתה בשדה והשבתי שמבחינה תיאורטית בהחלט כן, אך פרקטית אינו נוהג להתחיל עם בחורות. הודעותיה בשעות הערב גרמו לי לחוש שהיא משתפת אותי יותר ויותר בעיניינים אישיים.הבוקר שלחתי אליה הודעה, אמנם לא שאלה או דבר שהיא אמורה להגיב, אך ציפיתי לתגובה אלא שזו לא הגיעה.לתפיסתי, ביש המזל שלי בנושאי זוגיות התעורר אך אני מודע כי רגישות יתר ופחד מדחיה מסתובבים ברקע.תמהני אם נכון להמשיך להתכתב איתה ו/או ליצור קשר טלפוני, או לחכות לתגובה. שאלה זו עולה כיוון שמקונן בי החשש שהיא - כמו רוב הבחורות- מצפה לאסרטיביות בהליך החיזור [ומנגד, תחושתי היתה כי היא "ילדה של בית" ואל לי להאיץ בה, בעיקר לאחר שאת שיחתי הראשונה התחלתי בהצעה להיפגש].לתובנות בנושא, אודה.

ד"ר אורן חסון
שני צדדים למטבע?
15.09.2018 • 17:18

אליסון יקר,
אתה כותב: הבוקר שלחתי אליה הודעה שאמנם לא שאלה דבר שהיא אמורה להגיב, אבל ציפית לתגובה וזו לא הגיעה. הבוקר...ואולי בכלל היא שואלת את עצמה, מתוך חוסר הביטחון שאולי יש לה: רגע, אולי הוא רק מנומס, ובכלל לא רוצה באמת, ולכן לא שואל אותי דבר. יכול להיות שהוא בכלל לא רוצה תגובה, אז הוא שולח הודעה סתמית. אז למה אני צריכה אחד כזה?אני חושב שבגלל חוסר הביטחון שלך אתה לא לוקח בחשבון בכלל שגם לה יכול להיות חוסר ביטחון כלשהו. נדמה לי שבעיניך נשים הן אומניפוטנטיות. זו לא המציאות. מישהי שאתה מדבר איתה גם היא מתלבטת, גם לה יש ציפיות ותקוות, וגם לה יש חוסר ביטחון. בדיוק בגלל זה היא רוצהלדעתשאתה רוצה אותה, ומכאן הצפי לאסרטיביות שלך. אם היא באמת מעוניינת, אבל אם היא כן וקצת חסרת ביטחון או חרדה מקשר לא ראוי ותומך, ואתה לא באמת מראה שאתה רוצה, אז לא תדע אף פעם.אני מבין את החשש שלך מללחוץ יותר מדי – אבל עוד לא נפגשתם. אתם מדברים רק אחת לכמה ימים. דיברתם פעם אחת, ולאחר מכן גם אתה דממת לשלושה ימים, ובהחלט יכול להיות שהיא שואלת את עצמה אם אתה באמת רוצה. אולי אם תצליח להכניס את עצמך של מישהי שמחפשת קשר טוב, שיש בו תמיכה הדדית ויוזמה ועשייה, והיא גם קצת לא בטוחה בעצמה ושאתה באמת כזה ושאתה באמת רוצה, אולי תדע טוב יותר מה לעשות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אליסון
שני צדדים למטבע?
16.09.2018 • 00:27

תודה על תשובתך המועילה והמפורטת.אכן נראה כי כפי שצפית גם היא חשה חוסר בטחון. מעשה שארע הערב ומעיד על כך - העלמה שלחה הודעה כי היא בארוע עם חברים באזור, למקרה שבא לי לקפוץ. הגם שאיני ספונטני ובטחוני בנושא נמוך ביותר [מזכיר כי קשר זוגי אחרון היה לפני כעשור] התארגנתי והגעתי.הבנתי שמבחינתה מפגש עם חברים שלה, שאיני מכיר ולו אחד מהם, יתן לה בטחון ולפיכך זרמתי. אלא שבמהלך הערב ישב עימנו בשולחן בחור שהכירה עוד הערב- טרם הגעתי,- הוא חייך וחיזר וחשתי כאילו אני מתחרה עימו על ליבה. הוא בגילה [30] ואני סוס זקן [45] כשהלה החליט שהוא הולך -כפי שחיכיתי שיקרה- הופתעתי שגם היא החליטה ללכת. היא גם ליוותה אותו בטענה שזה הכיוון בו רכבה נמצא ונפרדה ב"היה נעים מאוד להכיר".שאלותיי1. האם גילי למעשה מהווה מכשלה ואולי למעשה פספסתי את הרכבת?2. האם לאחר תקופת יובש ואירוע כפי שארע היום, יש טעם בטיפול והאם טיפול בסופו של יום יסייע לי כלל? שהרי זוגיות, כמו פרנסה- משמים הם.תודה רבה.

אליסון
וצד נוסף
19.09.2018 • 20:56

יודגש כי תחושת הכשלון בגין הארוע, חלחלה ביום/יים שלאחר מכן והובילה לדיכאון ועצבות חזקים. הדבר הזכיר לי כי לפני עשור-בסיטואציה דומה לחלוטין- חשתי את אותה תחושה והחלטתי אז לחדול מכל קשר עם בנות המין השני. עוד יושם הלב כי במהלך אותן 10 שנים ללא קשר לא סבלתי ולו פעם אחת מדיכאון ו/או עצבות עמוקים. לצערי איני מאמין גדול ביכולות לרפא את הנפש ועד כה נמנעתי מליטול תרופות מכל סוג.

ד"ר אורן חסון
לקנות כרטיס ולשלם את המחיר
20.09.2018 • 00:20

אליסון יקר,
1. איך אני יכול לדעת? איך אני יכול לדעת אם זה הגיל שלך, או אולי הכסף שלו, או ההומור שלו? לומר שזה בגלל שאתה "סוס זקן" זה שטחי מדי. לומר שאולי פספסת את הרכבת, זה להתייאש ללא סיבה. השאלה היא הרי גם מה אתה רוצה. אם אתה רוצה אשה בת 20 שיש לה הכל בחיים, נגיד חוץ מבן זוג, אז כנראה שכן, כי זו הרכבת שכבר פיספסת. יש רכבות שכנראה עוד לא פיספסת, ואותן אתה צריך גם לזהות, וגם להיות מוכן לרכב עליהן, או אולי פשוט לדעת היכן לקנות כרטיס ולהיות מוכן לשלם את המחיר..2. לכן יש טעם. טיפול אולי יסייע לך בסופו של יום, ואולי לא, אבל כנראה שהוא יגדיל את הסיכוי שלך למצוא קשר. כי הרי מי שאומר שהכל משמיים, אומר גם שהרשות נתונה, לא? כך גם בפרנסה – אם לא תתאמץ, זה לא יבוא לבד.כך שגם אם אתה לא מאמין בזה, בכל זאת אתה פונה אלי לשאול לעצתי. ואני יכול לומר לך שאם במהלך עשר שנים נמנעת מקשר, כדי שלא להיפגע, זה אומר שיש לך בעיה. אתה יכול שלא לטפל בה אם בזה אתה בוחר, אבל יש לזה גם מחיר – שהוא להמשיך ולהיות לבד. הבחירה בידך, והרשות נתונה לך לבחור כרצונך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
בת 36
שני צדדים למטבע?
20.09.2018 • 05:47

כן, יש בנות שייצאו עם בחור מבוגר מהן ב-15 שנה, ויש כאלה שלא. אתה מוזמן להסתכל על סטטיסטיקות שאומרות שבנישואים ראשונים פער הגילאים הממוצע הוא כ-3 שנים כך שהפרש של 15 שנה הוא בהחלט מחוץ לנורמה- אך קיים.כך או כך, למה שלא תנסה לפגוש נשים בסוף גילאי השלושים או אפילו בגילך? מבטיחה לך הרבה פחות שברונות לב.