חוסר ביטחון בנשים: איך להתמודד

תאריך פנייה: 30.07.2017 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חיים
בן 25 במצוקה גדולה
30.07.2017 • 12:51

אז ככה אני בן 25 יצאתי להרבה דייטים ראשונים מגיל 18 ,אני נראה בסדר גמור אבל בחיים לא חוויתי זוגיות של מעל חודש אני כבר חי בפחד קיומי לגמור לבד כי ככול שעולים בגיל יותר קשה למצוא בחורה,הראש שלהם כזה מפותח שאם אני אאמין לכול ההרצאות ביוטיוב אני צריך לקחת איזה 200 קורסים ולחשוב לפני כול מילה שיוצא לי מהפה ....אני ממש ממש רוצה להתחתן ומפחד להיות לבד עד שארית ימי..יש לי רכב אני סטודנט..כול הבחורות שיוצאות איתי אומרות אותו דבר שאני לחוץ לא גברי ואין כימיה..אני לא מבין למה אני תמיד זמין בשבילן אמנם לא דברן גדול אבל עונה תמיד בצורה יפה אין לי סיפורי הרפתקאות אני בחור די רגיל וסטנדרטי שבכלל לא משחק משחקים וכבר בדייט שני מתקשר בחופשיות ומצהיר שאני מחפש קשר רציני בלי לחץ..מה יהיה עלי מי יכול לעזור לי? אף בחורה לא אוצה להיכנס איתי לזוגיות ואני שרוף כביכול אצל כול אלו שהכרתי וגם אצל חברות שלהן אני מאוד רוצה להתחתן אך יש פער ענק בין המחשבות שלי למציאות...ניסיתי לשבור את המעגל הזה בכול צורה שהיא אך אפילו גם עכשיו שנהייתי יותר ספונטני וזורם יצאתי עם בצורה במשך שבועיים לים לסרט ולמסעדה היא אמרה לי שאין ביננו כיציה,אני טיפוס טוב מבית טוב אבל אני לא מצליח להיכנס לזוגיות אם הבחורה שולחת לי הודעה אני עונה ואם היא מתקשרת אז גן אני מתקשר ויכולים לדבר 40 דקות בטלפון בקיצור אני שוכח את כול החוקים הרגילים..אין בחורה שתסכים לקבל אותי?אני מפחד שאגיע לגיל 30 ולא אמצא אישה...מה אני יכול לעשות????

ד"ר אורן חסון
להתגבר על חוסר ביטחון גדול עם נשים
31.07.2017 • 11:11

חיים יקר,
הסיפור הוא פשוט, אבל כל כך מורכב. איבדת ביטחון בכך שאתה מבין נשים. אולי איבדת ביטחון שאתה מבין אנשים בכלל, אבל נשים הם הנושא על הפרק והחלק המשמעותי. וכשאתה מאבד ביטחון ביכולת שלך להבין, אתה מחפש סימנים, וכשאתה לא בטוח שאתה מבין את הסימנים לבד (כי איבדת ביטחון ביכולת הזו שלך), אז אתה מחפש כללים ברורים שאפשר יהיה לזכור אותם באופן קוגניטיבי. במילים אחרות, אתה לא סומך על התחושות והאינטואיציה שלך, ולכן אתה מחפש "כללים" שאפשר לזכור, כדי להשתמש בהם.זו לא הדרך הטבעית העיקרית שבה אנשים משתמשים ביחסים הבין-אישיים שלהם, ולכן קשה לך. לא ברור לי למה איבדת ביטחון, מעבר לעובדה שלא הצלחת עד כה ליצור קשר משמעותי. האם חוסר הביטחון שלך הוא שבולט, ומרחיק? - זו אפשרות, שכן אנשים חסרי ביטחון עוסקים הרבה במגננות, ולפעמים אפילו בחיפוש אישורים לכך שהם לא מוצלחים. באופן מוזר, אימוץ הכלל הזה שכן עובד (הכישלון) כאמת מוחלטת, נותן ביטחון מסויים, כי אז אתה יודע, לכאורה, מה צפוי לקרות, ובאורח אבסורדי כלשהו, העולם אולי נראה אז בטוח יותר כי הוא צפוי יותר.אבל יתכן גם שיש לך קושי אמיתי בלקרוא אנשים ואת כוונותיהם, שאינו קשור רק למגננות המגיעות מחוסר ביטחון. יש סיבות שונות לכך שאנשים מסויימים מתקשים לקרוא שפת גוף, הבעות פנים ולכן גם "כוונות". אף אחד לא מושלם בזה, אבל יש דרגות שונות של יכולת, בין אם הן מולדות, ובין אם הן נוצרות במהלך החיים.אתה במצוקה גדולה, וכרגע עם חוסר ביטחון גדול שמפריע לך ליצור קשרים, ואולי קודם כל מפריע לך עם עצמך, ומשפיע מאד על התדמית שלך בעיני עצמך. אני חושב שחשוב מאד שתלך לטיפול. יתכן שכל מה שאתה צריך זה לבטוח בכלים שיש לך. אבל יתכן גם שבאמת יש לך קושי בקריאת אנשים (שאולי אפשר לקרוא לו סוג של "דיסלקציה"), ואתה צריך קודם כל להבין אותו ולאפיין אותו, בכדי שתוכל לדעת איך להתגבר עליו, או אולי אפילו איך להציג אותו או את עצמך בפני אחרים, ואולי אפילו להיות גלוי באשר לקשיים האלה, אם קיימים, ולהעזר בדברים הטובים שיש בך כדי לקדם את עצמך. קשה לעשות את זה ללא הבנה מתאימה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083