חוסר ביטחון בזוגיות: מה עושים?
לוזרית
ערך עצמי נמוך
⌄
ד"ר חסון שלום,
בצעירותי לא הלך לי כ"כ עם גברים. זה נבע לדעתי ממראה לא מלבב ואופי מוזר.חוסר ההצלחה היחסי גרם לי להתפשר, לקפוץ על הראשון שמוכן, וגם לפתח חרדת נטישה (אולי היו סיבות נסיבות לכך?) כלומר, כשהייתי בקשר שכבר הפסיק להתאים פחדתי לחתוך, וכאשר נפרדו ממני- לקחתי מאוד קשה, גם אם הבחור לא מצא חן בעיני ו\או הקשר היה קצר .עם השנים , הצלחתי לשפר את המראה שלי משמעותית, ולמדתי לפתח את האישיות שלי, כך שלהערכתי אני עסקה די טובה (וגברים אומרים לי את זה!),בטח במונחים של המדינה שאני חיה בה.גם התחתנתי. אך עדיין בגרעין האישיות שלי קיימת חרדת הנטישה והתחושה שאני לוזרית עם גברים, וכן פחד עצום מלהיות לבד. כל אלה משפיעים על תחושת הסיפוק שלי מהחיים, היחסים שלי עם בעלי והיכולת לקבל החלטות מושכלות לגבי חיי.האם יש מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
דווקא לאחר שהצלחת...
⌄
ווינרית יקרה
(ואני לא מתנצל על שינוי הכינוי שלך),תמיד. קשה לי לדעת כרגע כיצד בדיוק, כי אני לא יודע מהם הגורמים הראשוניים לחוסר הביטחון שלך. האמת? זה אולי לא כל כך משנה כשלעצמו, אלא ההשפעות הנוכחיות שלהם עליך. עכשיו, כלומר. האם את מרגישה שאת קצת מאבדת את עצמך בקשר בגלל זה? שאת "החלשה" כי אין לך אופציות?החלטת דווקא עכשיו לשאול שאלה, לאחר שהתחתנת, ולאחר שאת אמורה כבר להיות במקום בטוח, ובכל זאת את כותבת לי דווקא עכשיו על כך שאת לא בטוחה עם גברים, ועל הפחד העצום להיות לבד. לכן נראה לי שאת בעיקר מדברת על המקום שלך בזוגיות עם בעלך. אולי גם על חרדות קינאה (ראי את המכתב של אלי מתחתייך), אם כי לא הזכרת זאת.יתכן שתרצי טיפול בנושאים האלה, כדי ללמוד ולמצוא את מקומך בזוגיות ואולי גם בחברה, ובעיקר, אצלך פנימה. קראי גם את את הקישור אליו שלחתי את אלי, וראי אם זה מדבר אליך - בעיקר בשאלות של המחשבות שלך עם עצמך ושל תחושת הערך העצמי שלך.