חוסר ביטחון בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 24.08.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בל
מחסומים ועקיצות..
24.08.2011 • 10:18

יש לי מחסומים ומנגנוני הגנה שאני לא מצליחה להפסיק איתם..אני בת 24, התחלתי לצאת עם מישהו בן 28. האופי שלו בדיוק ההפך ממני- הוא זורם, אופטימי, לוקח דברים בקלילות, מצחיק ונהנה מהחיים.כנראה שאני לא יודעת איך להתמודד איתו, כי אני כל הזמן זורקת הערות עוקצניות, חסומה, לא מביאה את עצמי לקשר, לא זורמת בשיחה, שותקת ומפחדת להגיד שטויות.אני יודעת שזה מפריע לו וברור שזה מפריע לי יותר.אני לא יודעת איך להפסיק עם המנגנוני הגנה האלה, מדוע אני ממשיכה עם המחסומים האלה למרות שנפגשתי כמה פעמים עם הבחור? למה אני לא מראה לו את עצמי כמו שאני עם חברים שלי?אני יודעת שאני צריכה לענות על השאלות האלה, אבל זה לא פעם ראשונה שאני מתנהגת כך והורסת קשרים לפני שהתחילו.אשמח לתגובתך בנושא,תודה

ד"ר אורן חסון
נטיות להרוס כדי להרגיש "בטוחה"
25.08.2011 • 10:45

בל יקרה,
את מאד לא בטוחה בקשר, ואולי עוד יותר פחות בטוחה בעצמך, ומכינה את עצמך לרגע שבו יחליט להיפרד ממך. לפחות יכאב פחות, לפחות תוכלי לומר לעצמך שהנה, צדקת. גם אם חוסר הביטחון שלך הוא הוא שהביא אותך למצב הזה. אבל לפחות יש בזה תחושה של יציבות וביטחון שאת יודעת מה קורה סביבך. לעומת זאת, כשאת איתו, במקום להרגיש ביטחון שיש מי שרוצה אותך, את מרגישה חוסר ביטחון, כי בעינייך, בתפיסה שלך, זהו מצב בלתי יציב, שעומד להשתנות. כאן הקושי שלך.יתכן שכדאי לך ללכת לטיפול בעניין הזה. בדקי את עצמך בנקודות הללו, וחישבי היטב אם את יכולה להתמודד בעצמך עם הנטיות הללו שלך להרוס את מה שיש (שאינן באות כדי להרוס, אלא באופן פרדוקסלי – כדי להרגיש "בטוחה" יותר). במידה שתגיעי למסקנה שקשה לך לעשות זאת לבדך, שקלי ברצינות את האפשרות של טיפול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083