חוסר אסרטיביות בזוגיות

תאריך פנייה: 08.04.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רונית
פחדים בקשר זוגי
08.04.2006 • 22:38

אורן שלום,יש לי קשר זוגי חדש לאחר זמן רב שלא היה לי כל קשר זוגי. הקשרים האחרונים שליהיו מלווים בתחושות דחייה מצד בני הזוג שלי - דבר שהשאיר בי מישקעים רבים.אני היום מפחדת לקחת יוזמה בקשר, מפחדת להתקשר אליו יותר מדי כדי לא ללחוץ עליו ושלא ירגיש איתי חנוק. כמו כן אני מפחדת ליזום איתו מיפגשים, והופכת להיות פסיבית, ומחכה שהוא יקח יוזמה, יתקשר אלי, וייזום איתי פגישות.בקשרים האחרונים שלי הייתי תלותית מדי, כיוון שפחדתי להיות לבד, ושידרתי חוסר ביטחוןפחד ואובססיביות.אני מנסה לשנות את התנהגותי בקשר הקיים, אך בר זה דורש ממני כחות רבים, ומצד שני אני לא מספיק אומרת מה אני רוצה, ולא מבטאה את עצמי.אודה, לחוות דעתך.רונית

ד"ר אורן חסון
חשש מלהיות אסרטיבית, שהחבר לא יברח
09.04.2006 • 01:03

רונית יקרה,
זו אכן בעיה אמיתית, כי את מאד רוצה זוגיות, ולכן את שוקלת בזהירות רבה מאד כל צעד שלך, שלא יפגע במה שיש לך, ומרגישה שיכולה להרשות לעצמך להיות פחות אסרטיבית, כדי שלא לפגוע בו, ובזוגיות.את צריכה ללמוד להתחזק דרך חברות (שוחחי איתן על מה שקורה, ועל תגובות שלך, כדי להיות יותר בטוחה שאת מתנהגת נכון – בסך הכל קצת איבדת ביטחון), ואם צריך, דרך טיפול פסיכולוגי, ותמיד לזכור שבעולם שבו יש אינסוף גברים (טוב, כמעט אינסוף), אם מה שעכשיו לא טוב לך, יהיה אחר-כך מישהו אחר. אם תקבלי את החשיבה הזו, תרגישי פחות חרדות, ויהיה לך קל יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083