חוסר אמון ופגיעה בקשר
מבולבלת
האם לתת לזה צאנס
⌄
שלום.
.לפני מספר חודשים יצאתי לדייט עם בחור שגדול ממני בכ- 5 שנים.. באמצע שנות העשרים לחייו..היה נחמד.. למרות שהיה קצר ( מה שמאוד הציק לי )..לאחר מכן דיברנו מעט מאוד.. והקשר הסתיים בכך שהוא לא רצה להמשיך..אני כמובן המשכתי הלאה..אך לפני מספר ימים הוא יצר עימי קשר שוב במטרה להפגש שוב.הוא הצליח לבלבל אותי כהוגן.. אך אני פחדתי שהוא רוצה ממני סקס ובגלל זה הוא מנסה להפגש שוב ( למרות שלא קרה בנינו שום דבר כזה ).היינו אמורים להפגש ודחיתי את זה לפעם אחרת..אני מרגישה שאני לא יכולה לבטוח בו.. אני מפחדת להתרחק מהבית איתו..הוא מעולם לא פגע בי .. אבל אין לי אמון בו.האם אני טועה וצריכה לתת לזה צאנס?לפעמים אני מרגישה שאין לי חיבור איתו.. שהוא קר אליי מדי.. שאין לו סבלנות להקשיב לי ושהוא בא רק כשהוא רוצה לדבר..האם אני פשוט אמורה להבין שזה לא זה ?..אני מבולבלת מאוד.אודה לעצתך ,
ד"ר אורן חסון
האינטואיציה שלך אומרת שתיפגעי...
⌄
מבולבלת יקרה,
זה לא לגמרי נכון. אולי הוא לא התכוון לכך, אבל הוא כן פגע בך. כלומר, את הרי נפגעת מהמפגש הקצר הקודם שלכם. הוא לא רצה להמשיך את הקשר איתך, אז. ולכן חוסר האמון שלך עכשיו.יש כאן שני עניינים הפוכים, שאת צריכה להחליט מה מהם חשוב יותר, בנתון כמובן הסיכויים למימושם. האחד והחשוב, כי הוא המונע ממך לנסות, הוא אי הרצון שלך להיפגע. ככל שאת פגיעה יותר, וככל שיותר קשה לך להחלים מפגיעה כזו, יותר תתקשי ליצור קשר, ובטח ממי שאת לא בטוחה שהוא באמת מעוניין ואת מאד. כי אז הסיכוי להיפגע גבוה יותר. השני הוא שאם לא תיעני לו, אז בטוח שלא יהיה ביניכם שום דבר.אני לא יכול לומר לך בודאות מה הכי טוב בשבילך. אני רק מרגיש, לפי מה שכתבת, שהאינטואיציה שלך, שללא ספק מבוססת על השיקולים שכתבתי למעלה, אומרת לך שלא כדאי. כלומר, האינטואיציה שלך אומרת שכנראה תיפגעי, ושאת לא רוצה. הקשיבי לאינטואיציה, אלא אם תגידי לעצמך שאת מוכנה לקחת סיכון, כי את בטוחה שאת יודעת להתמודד עם פגיעה, אם תהיה.