חוסר אמון בזוגיות: שורשים ופתרונות

תאריך פנייה: 30.03.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עידן
התלבטות אם להמשיך בקשר
30.03.2016 • 10:18

אני גרוש בתחילת החמישים ,נמצא בזוגיות עם אישה גרושה כבר 7 שנים, זוגיות מדהימה, יש אהבה גדולה, גם כיום , ורצון להמשיך בזוגיות. יש ביננו דיאלוג מתמיד במשך השנים,ובין השאר, זוגתי ציינה כי היא לא רוצה להרגיש סגורה , היא רוצה חברים וחברות, להיות חופשייה לשוחח עם י שהיא רוצה כולל גברים.אבל תמיד ציינה כי יש לה גבולות , היא לא תהיה במערכת אינטימית עם גבר אחר כי היא לא רוצה שגם אני אהיה .לפני זמן קצר במקרה גיליתי שהיא מנהלת דיאלוג די אינטימי עם גבר נשוי ברשת, היא לא פגשה אותו מעולם , היא רק רוצה את הריגוש כנראה , הוא מבחינתו, רוצה רק מין..כנראה שהדיאלוג מרגש אותה. בדרך עקיפה יזמתי שיחה ודיברנו על הכל והיא חזרה על אהבתה אלי, על רצונה להיות רק איתי, על כך שאני צריך ממש לסמוך עליה ולא להיכנס ל"סרטים" כי יש לה גבולות .אני בקושי נפשי מאז...לא ממש מתפקד..די מתלבט מה לעשות.מצד אחד היא לא סיפרה לי ומצד שני אני צריך לסמוך עליה. לספר לה שאני יודע? לסמוך עליה? אני יודע שהיא לא תפגע בי..יש ביננו קשר מדהים..האם זה קשור לריגוש בגיל המעבר? היא די מרגישה לא יפה ולא צעירה למרות שאני מחמיא לה כל הזמן..מה עושים ?

ד"ר אורן חסון
דיאלוג אינטימי. האם זה בסדר?
31.03.2016 • 19:28

עידן יקר,
אתה לא סומך עליה לגמרי, והשאלה היא למה. האם בגלל ההסטוריה שלך עם נשים, ואולי עם אנשים בכלל? האם בגלל חוסר בביטחון אישי וזוגי שימומש רק אם היא תהיה יותר תלויה בך לאושר האישי שלה? ואם זה כך, מהיכן זה מגיע? האם אפשר לבנות את הביטחון הזה, ולאפשר לה חופש שבו היא תהיה מאושרת, ואז אולי גם אתה תוכל להיות מאושר? מדוע כשהיא מאושרת אתה פחות? קוגניטיבית אתה סומך עליה. רגשית, אתה חרד וחסר ביטחון. אני לא יודע למה. יתכן מאד שהסימנים בהתנהגות שלה שאתה רואה מצדיקים את החשש מכך שתהיה פראייר ומרומה, אבל גם יתכן שבסטנדרטים שלה זה באמת חופש לגיטימי ובעיניה היא לגמרי נאמנה לך. מהי בדיוק נאמנות? האם אתם מסכימים על ההגדרה הזו? מהו הריגוש שהיא מחפשת? האם היא חסרת גבולות ואגוצנטרית ולא מעניינת אותה הפגיעה בך וחוסר הביטחון שזה נוטע בנאמנות שלה?והנה אתה רואה שהלכתי בשאלות שלי לשני הקצוות של האפשרויות של מה שקורה ביניכם. ברור שיש אי הסכמה, ואולי גם חוסר קבלה של הצד השני (שאפשרית בשני הצדדים) משום ששניכם רוצים להרגיש טוב בקשר הזה, אבל אינכם מסכימים על הדרך. חשוב שתמשיכו לדבר על זה, וכמה שפחות מתוך לחץ, ויותר מתוך נסיון להבין, היא אותך ואתה אותה, ויותר מתוך פתיחות, שהיא תאפשר לך רק אם תלחץ פחות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083