חוסר אמון בזוגיות: מה לעשות?
מיטל
חוששת מבגידה
⌄
אני במערכת יחסים עם אותו בחור במשך 6 שנים היינו פרודים שנתיים וחזרנו לפני 8 חודשים בצחילת מערכת היחסים שלנו אני יודעת שהוא בגד בי פעמיים.. כשנפרדנו הוא התחיל להיות בקשר עם ה"חברות" שלי לצאת איתן לבלות וכאלה עם אחת החברות היה קשר ממש הדוק גם לפני הפרידה הרצינית בכל פעם שהיינו מתווכחים הוא היה פונה אלייה אני תמיד חשדתי אפילו לא דיברתי איתה תקופה מאוד ארוכה עד שהיא באה התנצלה וטענה כי לא היה כלום בניהם ולא יהיה... לאחר מכן הם ניתקו את הקשר בניהם ואז אני יודעת שהוא היה בקשר עם אחת החברות שלה ואף הודה כשחזרנו שמה שהיה בינו לבין חברתה של חברתי זה סקס אגב אני מכירה גם את הבחורה הזאת בשבוע שעבר התווכחנו ולא דיברנו כמה ימים התקשרתי אליו נפגשנו והשלמנו יומיים אחרי קיבלתי הודעה מאותו החברה הקבועה שהוא פנה אלייה בעבר שהוא שוב יצר איתה קשר וטען שהוא מתגעגע אלייה היא טוענת שזה בתור ידיד למרות שברור לה שלא היא הוסיפה ואמרה שאני יבטח בה והיא בחיים לא תלך איתו שהיא אוהבת אותי וכאלה היא סיפרה גם שהוא אמר לה שנפרדנו והסתבר שהוא אמר זאת יום אחרי שהשלמנו אני כמעט בטוחה עד היום שהיה בניהם משהו ושזה ממשיך בכל מריבה שלנו.. היום רציתי להיפגש איתו והוא טען שהוא עייף לדעתי הוא פשוט היה איתה לפני זה ובגלל זה הוא לא רצה להיפגש הוא אמר שהוא היה אצל אח שלו אני יודעת שכן אבל אחרי זה הוא ניפגש איתה לדעתי כי הוא לא ענה לטלפונים שלי והוא חזר אליי רק כשהגיע לבית האם הוא בוגד בי?? ואיך אני אמורה לבדוק את זה ולהגיד לו שאני יודעת.... ומה לעשות?? אני כבר לא יודעתתת
ד"ר אורן חסון
למצוא את השלווה הפנימית שלך מחדש
⌄
מיטל יקרה,
האמת היא שאני לא יודע מה לומר לך. קודם כל כי אני לא יודע מה נכון ומה לא נכון. למשל, כאשר חברה שאולי יש לה אינטרס בבחור מספרת לך שהוא יוצר איתה קשר, וזה יכול להיות נכון, ויכול להיות לא נכון. את בוחרת במי להאמין, ויתכן שבצדק ויתכן שלא, ויתכן גם שלפעמים בצדק ולפעמים לא, כלומר, שרק חלק ממה שאת חושבת שקרה נכון. המציאות עם הבחור הזה מבלבלת, כי את והוא והאקסיות שלו נמצאים באותה חברה, וכי יש לך הסטוריה שהיא גם טובה וגם לא מוצלחת עם אותו בחור. כך שאת חשדנית יותר כלפיו. אני חושש שכל עוד את איתו, זה יהיה המצב. חוסר האמון שלך בו משמעותי, והוא הדבר העיקרי שמשפיע עליך. הפגיעה שאת נפגעת כתוצאה מכך, מערערת אותך כאדם, ואת הביטחון העצמי שלך. אני מתקשה לראות איך דבר כזה ישתנה באופן מהותי בעתיד אלא אם תלכו ליעוץ זוגי. אני רק לא בטוח אם אתם בשלים לזה. שאלי את עצמך מה את באמת רוצה, ובמצב של חוסר בהירות – עדיף במקרה שלך לטעות לכיוון של פרידה, חיפוש שלווה פנימית מחדש, ולהתאהב בעצמך מחדש, והתחלה חדשה. כי מצב של חוסר בהירות יוליך אותך לשם ממילא, וככל שזה יקרה מאוחר יותר, כך יהיה לך קשה יותר למצוא את השלווה הפנימית שלך, ולהתאהב בעצמך מחדש.